adás

 

 

eva_borito

Éva

William Paul Young forradalmi nézőpontú regénye, a teremtéstörténet újraértelmezése…

 

William Paul Young, olyan bestseller könyvek szerzője, mint a Viskó, és a Keresztutak.

Legújabb könyve, az Éva, 22 millió példányban kelt el világszerte. A regényt magyarul, az Alexandra Kiadó és Könyváruházak adta ki.

A mű, a teremtéstörténet újszerű megközelítésének aspektusát veti fel. Amivel a mai párkapcsolatok, családi minták, egyéni élettörténetek alakulására is kihat, ha az olvasó elmélyed a mű filozófiájában, és azonosul a szerző gondolatmenetével. Minden értelemben forradalmi alkotás, ami egyben borzolhatja a kedélyeket, ugyanakkor számos kérdést vet fel a mindennapi életünkkel kapcsolatban. Az élet traumáinak feldolgozása, az élet értelmezésének lehetséges verziói mentén haladva, több síkon egyszerre értelmezi egy mai tinédzser történetét, a teremtéstörténet párhuzamával.

Az Alexandra Kiadó közbenjárására, a szerzővel skype interjút készíthettünk. A beszélgetést Szabó Árpád tolmácsolja a hallgatóknak.

  Photography by Dotson Studios

William Paul Young is a bestseller author, creator of books such as the Shack and the Crossroads. His newest book, Eve was sold 22 million copies worldwide. The Hungarian form of the book was published by theAlexandra Publisher and Bookstores.

The novel suggests a new approach of the Genesis, which has an impact on nowadays relationships, family patterns and personal life stories if the readers go in depth in the philosophy of the book and the author’s thoughts. It is a revolutionary book in every sense: in one hand it ruffles the frame of mind, on the other hand the book brings up several questions about our every-day life. Processing life traumas and the interpretation of our life; the story goes on many strands, in order to understand a life of a teenager with the help of the Genesis.

With the collaboration of Alexandra Publisher and Bookstores we made an interview via Skype. The conversation is translated by Árpád Szabó.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

editor and host: Beatrix Csaba

 

 

adás

Uhrik Theodóra

Vincze Balázs

Köles Ferenc


 

Uhrik TeodóraUhrik Teodóra szinpdon

 

Távol a főváros zajától, egészen más az élet. Igaz ez a művészek világára is. Mégis néha éppen ilyen helyeken születnek különleges dolgok. 1960-ban Eck Imre létrehozta a Pécsi Nemzeti Színházban a Pécsi Balettet, az ország második állandó balett együttesét, amely a kortárs balett fellegvárává vált. Uhrik Teodóra Kossuth-díjas, Érdemes Művész, az alapító tagok közé tartozik. Több mint ötven éve áll színpadon. Munkásságát Életmű-díj mellett, számtalan elismerés övezi. Prózai szerepekben éppen úgy brillírozik, mint balett előadásokban. Tudását, tapasztalatát a táncpedagógia területén, éveken keresztül címzetes egyetemi tanárként adta át. Vincze Balázs balettigazgató mellett, művészeti tanácsadóként segíti a patinás együttes munkáját. A hivatásról, és a sok évtizedes pályafutás sarokköveiről beszélgettünk.

http://www.pnsz.hu/tarsulat/adatlap/100/uhrik-dora

 

Vincze Balázs_igazgatóPecsiBalettCarmenSzaboMarton_UJvariKatalin

Vincze Balázs 2001-ben szerződött a Pécsi Baletthez. Elkötelezettsége, szakmai tudása, művészi ambíciója, hamar meghozta a sikereket. 29 évesen, 2005-ben vette át a balett társulat vezetését. A sokoldalú alkotó művész, 11 éve igazgatója a PécsiBalettnek. Koreográfusként, managerként, és társulatvezetőként is bebizonyította, hogy a hivatástudat, a belső erőforrások, és a fiatalos lendület megfelelő ötvözete, nem csupán egyéni eredményeket hozhat. Hanem egy teljes társulat sikerét is elősegítheti. Az elmúlt évtized kihívásairól és kiemelkedő eredményeiről beszélgettünk, a Harangozó Gyula-díjjal, és Imre Zoltán-díjjal is kitüntetett művésszel.

http://www.pnsz.hu/tarsulat/adatlap/2/vincze-balazs

 

Köles FerencKöles eakép

A Pécsi Nemzeti Színház azon kevés színházak közé tartozik, ahol három tagozat működik. A prózai társulat, a balett együttes, és az opera tagozat, színes repertoárral örvendezteti meg minden évadban a közönséget.

Köles Ferenc 16 éve erősíti a prózai társulatot. A Jászai-Mari díjas, Szendrő József-díjjal is kitüntetett színművészt, a tavalyi évadban vendégszereplésre hívta a Radnóti Színház. A Párnaember című darabban, a budapesti közönség is megismerhette, a számos pécsi előadásban sikeres művészt. Az életkorváltás kihívásairól, a sokoldalúságot biztosító, vidéki művészéletről beszélgettünk.

http://www.pnsz.hu/tarsulat/adatlap/12/koles-ferenc

 

Fotó: Körtvélyesi László, Marsalkó Péter

  szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

adás

 

Merítés – A munkavállalási esélyekről

2016.08.09. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

Vitos Albert

A megélhetés alapvető feltétele, hogy megfelelő bevételi forrással rendelkezzünk. Ezt a forrást legtöbben a munka, és az ezért kapott jövedelem segítségével biztosítják maguknak, vagy tartják el ebből a családjukat. Azonban ez a magától értődő összefüggés gyorsan felborul, amikor valaki pályakezdőként nem kap munkát, vagy egy leépítés következtében kiesik a munkaerő piacról. Különösen igaz ez akkor, ha 40 év feletti az érintett. Vitos Albert, a HSA személyzeti szolgáltató cég munkaerő-közvetítési üzletágvezetője, a munkaerő piaci összefüggésekre, a kínálat-kereslet viszonyára mutat rá.

http://www.hsakft.hu/rolunk/

 

Gelics Nóra

A munkavállalásnak, ma már Magyarországon is szinte 100 %-ban kötelező eleme a nyelvtudás. Alig van olyan cég, ahol ne lenne elvárás valamely nyelvismeret. Ugyanakkor az is tény, hogy Magyarországon a társalgási szintű, vagy munkavállaláshoz megfelelő szintű nyelvismeret bizony nem általánosan meglévő kompetencia. Különösen az idősebb korosztály esetében. Hogyan tegyünk szert megfelelő nyelvismeretre, hogy növeljük az esélyeinket a munkavállalás területén? Gelics Nóra, a Flow Nyelvstúdió vezetője, a nyelvismeret megszerzésének leghatásosabb fortélyaiba avatja be a hallgatókat.

http://www.flownyelvstudio.hu/rolunk/

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

merites-150x150

Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink