adás

 

Merítés – Talentumok vonzásában

2016.11.01. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

 

csokay_andras

A prevenció, a megelőzés fontosságáról szinte mindenki hallott. A Merítés adásaiban időről-időre mi is foglalkozunk a témával. Dr. Csókay András idegsebész főorvost, avval a kérdéssel kerestem meg, hogy az egyik legfontosabb szerv, az agy megbetegedésének megelőzésére, van-e lehetséges prevenciós eljárás? Arra voltam kíváncsi, hogy megvédhetjük-e magunkat az agy megbetegedéseitől?

A beszélgetés, a főorvos úr személyiségéből fakadóan, messze túlmutatott az eredeti kérdésen. Ezért is választottam ezt a beszélgetést éppen erre az időpontra, amikor az élet fontossága, önmagunk, és szeretteink élete, talán még fokozottabban előttünk van, mint általában a hétköznapokban.

 

czeizel

Dr. Czeizel Endre orvos-genetikus munkássága felbecsülhetetlen. A professzor úr sokat foglalkozott a géniusz, a talentum életformáló kérdésével is. Dr. Csókay András az imént hallott beszélgetésben, már utalt a talentum szerepére, ami messze befolyásolni képes a személyes életút alakulását. A két elismert szakember gondolatai, reményeink szerint felerősítik a fókuszt, amiért érdemes mindenki számára megkeresni önnön tehetségét. A maguk szakterületén, mindketten géniuszok. Magyar géniuszok. De, hogy mit is jelent a géniuszság, azt Dr. Czeizel Endre fejti ki a beszélgetésben.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

 

Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink