adás

Merítés – Művészetben a lélek…

2016.10.04. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

       

zsolnay-konyv

Az Alexandra Kiadó, az elmúlt időszakban több olyan könyvet is megjelentetett, ami valamiképpen nagy hatást gyakorolhat az olvasókra.  Az egyik ilyen mű, Tolvaly Ferenc: A Zsolnay-kód című regénye, amit szeptember 29.-én, Pécsett mutatott be a szerző. A könyv különlegessége, hogy elkészítését olyan autentikus segítő is támogatta, mint Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia, a könyv főhősének, Zsolnay Teréznek a dédunokája. A sajtótájékoztató előtti percekben, a mű megszületéséről beszélgettünk az íróval.

 

Törő István, a Virág Judit Galéria ügyvezető igazgatója, Zsolnay szakértő. Műgyűjtői szakmai oldalról segítette, a hiteles dokumentumok alapján íródott regény megszületésének folyamatát. Beszélgetésünkben arra is kitérünk, hogyan válhatott a Zsolnay család, egy vidéki kisvállalkozásból elindulva világsikereket elérő dinasztiává? Mi a család által létrehozott, különleges minőségű alkotások titka, amivel mind a mai napig elvarázsolják a műgyűjtőket. És aminek következtében, Magyarországon és külföldön egyaránt, számos család vitrinjében megtalálható egy-egy gyönyörű Zsolnay készlet. Mi a nem lankadó siker titka, aminek köszönhetően sok család asztalán, ott áll egy kecses Zsolnay váza?

 

 Photography by Dotson Studioseva_borito

Az Alexandra Kiadó által, nemrégiben megjelentetett másik jelentősnek ígérkező alkotás, William Paul Young: Eva című regénye, ami 22 millió példányban fogyott el eddig a világ könyvpiacán.  A Kiadó jóvoltából, skype interjút készíthettünk, a teremtéstörténet eddigi felfogását újra értékelő, meglepő szempontokat felsorakoztató, népszerű bestseller szerzővel. A beszélgetést, Szabó Árpád tolmácsolja a hallgatóknak.

   

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink