adás 

Merítés – A művészet szépsége

2017.09.19. kedden délelőtt 11 órakor a Civil Rádióban (FM98)

   

 

A művészet szépsége, a szépség művészete. Legyen szó műalkotásról, használati tárgyról, vagy egy színházi előadásról, különleges ötvözetként jön létre a lélek, az alkotó fantázia, és az emberi tehetség megmutatkozása, a tradíció és az innováció egyesülésében. A mai adásban olyan vezetőkkel beszélgetünk, akik a maguk területén sikerre vitték a hagyományok megőrzésére építve, a mai kornak megfelelő, kifejezetten innovatív vezetői szemléletmódot. Mindkét vezető számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, amelyet nem csupán szlogenként hangoztatnak, hanem valós értéken építenek be az általuk vezetett cégek mindennapi működésébe. Mindemellett vezetői döntéseikben nyilvánvalóan megmutatkozik az a vezetői hozzáállás, amely a személyes felelősségvállalásból fakadóan, fontos egyensúlyt teremt a siker, a gazdasági értékteremtés, a művészet kapcsolata, és az általuk vezetett cégek munkavállalóinak jól léte között.

 

 

Dr. Simon Attila több, mint 20 éve dolgozik a Herendi Porcelán Manufaktúránál. 12 éve tölti be a vezérigazgatói posztot. Szenvedélyesen képviseli a tradíció és az innováció együttes jelenlétének fontosságát. A különleges szépségű használati tárgyak és dísztárgyak nem csak Magyarországon népszerűek. Meghódították a világ számos pontját. A herendi porcelán hivatalosan is Hungarikum. Mindezért rendkívül fontos, hogy a Herendi Porcelán Manufaktúra sikerét biztosító minőség, egy cseppet se veszítsen patinájából. A porcelánkészítésről, a társadalmi felelősségvállalásról és a jövőbe mutató szakmai képzésről is beszélgetünk.

http://herend.com/manufaktura/tortenet    

 

Magyarországon több, mint 100 színház van, de ebből az impozáns számból, csupán néhány intézmény élén áll női vezető. Az egyik ilyen, a Radnóti Színház, amelynek élére nemrégen a társulat egyik tagja, Kováts Adél került, aki 24 éve tagja a színháznak. Az érzékeny, impulzív, különös tehetségű, népszerű színésznő pályafutásának sikeréről számos díj tanúskodik. A Jászai Mari díjas és Kossuth-díjas művész, most színházi vezetőként váltja valóra azt az álmot, amit vezetői pályázatában fogalmazott meg. A színház repertoárja évről évre növeli a Radnóti Színház népszerűségét. Az interjúban arról is beszélgetünk, hogy könnyebb-e úgy vezetni az intézményt, hogy egyben színészi feladatokat is ellát. Illetve színházi szempontból a tradícióra épülő innováció, hogyan tud megjelenni az előadásokban és a nézőkkel való kapcsolatban.

http://radnotiszinhaz.hu/

fotó:Misetics Mátyás, Csízik Balázs, Dömölky Dániel

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink