adás

Vámos Miklós

Jordán Tamás

 

Merítés – Könyvből a Lélek…

Sorsok, történetek, igazságok

2016.12.27. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

     

Karácsony tájt, a szokásosnál is érzékenyebbek vagyunk. Ilyenkor különösen jó érzés bekuckózni egy jó könyvvel. Talán jobban telik az időből is ilyen úri huncutságra, a mindennapok terhelt időbeosztását, kicsinyt félretéve. Emberek, sorsok egymásba fűzött történeteiről olvasva. Igazságokról, amelyeket néha csak könyvbe kötve lehet elmondani. Mert az úgy másképpen hat. Másképpen fáj. Vagy aképpen talán nem is fáj annyira. Mert, transzformálja a Lélek-érzést.

 

Vámos Miklós az Európa Könyvkiadó gondozásában nemrég megjelent könyve, a Hattyúk dala, különösen alkalmas arra, hogy téli estéken belemerüljünk a 2000 évet átölelő történelem-fonal, bogozgatásába. Sorsokba, életekbe bekukkantva, az író által megnyitott ablakon. Vámos Miklóssal, a már karácsonyi hangulatban készült beszélgetésben, nagyon sok mindenről szó esik. Mesél arról, mi a legfontosabb gondolat ív, amit odanyújt az olvasóknak. Sok-sok izgalmas részletet árul el az alkotói munkáról. Arról is vall, hogy a nemrégiben megkapott Prima Primissima díj, mit jelent a számára?

 

 

Hátrametszés – Az életem – tétre, helyre, befutóra. A cím már önmagában is izgalmas. Jordán Tamás keresetlenülőszinte könyvét, az Alexandra Kiadó jelentette meg. A színházcsinálás, és egy emberi sors összefonódásának története. Őszinte vallomás egy hivatásról, ami buktatókkal és sikerekkel teletűzdelt életútként összegződik. Amelynek a könyvben említett sors rendezőjét, úgy hívja, Valaki. Valaki, aki összegabalyít, és egyben kibogoz szálakat. Aszerint, hogy hova szeretné elvezetni, terelni, eljuttatni főhősét. Köt és old, egy személyben. Sorsot rendez, és feladatot ad. Mindebből pedig, egy hatalmas ívű, nem akármilyen szakmai és emberi életút kerekedik. Erről a különleges útról, és szakaszairól beszélgetünk a Kossuth és Jászai Mari-díjas érdemes művésszel, aki színészként, rendezőként, színházakat alapító színigazgatóként, a színházcsinálás teljes spektrumát megjárta.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink