adás

 

 

 

Merítés – Utazás a Monarchiától a 21. századig

2018.02.06-án, kedden délelőtt 11 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

 

Martin Imre ízig, vérig vendéglős. 36 éve a gasztronómia és a vendéglátás szerelmese. A Monarchia kora annyira elvarázsolta, hogy a vendéglője étlapján is találunk olyan ételeket, amelyek ezt a kort idézik. Másik szerelme Csehország. Ezért semmi csodálnivaló nincs azon, ha szakmai értelemben is összekapcsolta a kettőt. Hogyan lehet a 21. században képviselni a régi korok ételeit és modern felfogásban megmutatni a Kárpát-medence népeinek konyháját? Erről beszélgetünk.

https://ferdi.hu/  

 

Lukács László Csehországban él.  Elmeséli, hogy a magyar identitás mit jelent neki? Hogyan tudják őrizni a nyelvet, milyen szerepvállalás lehetséges ma a Csehországban élő magyarok számára? Azt is megtudjuk, miért olyan fontos a határon túl élő magyar nyelvű családoknak, hogy a mindennapi szerepvállalásban is megőrizhessék magyar gyökereiket.

 

Akik rendszeresen hallgatják a Merítés adásait, Dr.Tanka Lászlót már többször hallhatták. A világ talán legnagyobb magyarokat összefogó civil szervezetének alapító elnökével 2016-ban beszélgettünk arról, hogyan jött létre és mi tartja össze a mai napig ezt a hatalmas közösséget? Érdemes meghallgatni, hogy mi kell ahhoz, amiről a legtöbben úgy gondolják, hogy teljesen lehetetlen. Azonban a Panoráma Világklub maga a bizonyíték, hogy a magyar közösségtudat igenis létezik!

http://www.vilagklub.hu/  

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix


 
 

Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink