adás

 

Merítés – Jó tett helyébe jót várj

2018.01.23. kedden 11 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

A mai adásban a céltudatosság és a siker összefüggéseiről beszélgetünk, egy kicsit talán szokatlan módon.  

 

 

Az MKB Bank, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködve, 1997 óta segíti ösztöndíjjal a jól tanuló, de hátrányos helyzetű diákokat.  Bár a támogatási rendszer szigorú, a két évtizedes tapasztalat alapján már nyilvánvaló, hogy a tudásszerzés ösztönzése, nagyon is erős motiváció a jó eredmények fenntartására. Dr. Balog Ádám az MKB Bank vezérigazgatója beavatja a hallgatókat annak hátterébe, miért fontos a Bank számára évtizedek óta töretlenül fenntartani az ösztöndíjat.

 

 

Máté Dóra több mint egy évtizede, 2005 óta élvezi az ösztöndíj nyújtotta támogatást. Ennek köszönhetően hamarosan gyerekkori álma teljesülhet. A hátrányos helyzetű családból származó ifjú hölgy szorgalma és kitartása jutalmaként, 4 éves kora óta dédelgetett álmát váltja valóra. Építész diplomát szerez. Az MKB Ösztöndíj átadó ünnepségén arról kérdeztük, miként tudta hasznosítani a támogatást a célok elérésében.

www.gyermekmento.hu  

 

Bősze Ádám élete szinte regénybe illő. Keveseknek adatik meg, hogy olyan széleskörű tudásra tegyenek szert, mint amit ő tudhat magáénak. Műsorvezető, zenei antikvárius, komolyzenei koncerteket közvetít és saját zenei stand-up műsorral varázsolja el a közönséget. Hogyan vált szerzetesből ennyire sokoldalúvá? Erről mesél a hallgatóknak.

https://adambosze.com  

 

Kocsis Zoltán nem csak a különleges kották, kéziratok gyűjtésével tett a zenekultúra megőrzéséért. 1991-től haláláig, 26 éven keresztül minden évben nagyszabású jótékonysági koncertet adott, amelynek teljes bevételét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapta meg. A számos rangos díjjal és elismeréssel kitüntetett Kossuth díjas művész, a tehetséggondozás mellett elhivatott támogatója volt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak. A Merítésben 2014. májusában, a jótékonysági koncert előtt beszélgettünk a művésszel. Ebből idézünk egy részletet.

   

Merítéssel legközelebb 2018. február 6.-án, 11 órakor várjuk a hallgatókat.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink