adás

 

Merítés – Sorsfordítók

2017.06.13. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

Van, amikor egy külső támogató fordít meg emberi sorsokat. Van, amikor a történelem módosít egy életpályát. Olyan is van, amikor magának az érintettnek sikerül megfordítania a sors kerekét, felülírva minden, addig eleve elrendeltnek tűnő szabályszerűséget. A mai Merítésben mindegyikre hallunk példát.

   

     

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számtalan módon segít a hátrányos helyzetű gyermekeknek. Azonban azt a nagyszabású munkát, amelyet 27 éve végeznek Magyarországon, nem tudnák véghezvinni komoly támogatások nélkül. Olyan cégek álltak a kezdeményezések mellé, amelyek nem csupán pénzügyi támogatással segítik a kitűzött célok megvalósulását, hanem több évtizedes elkötelezettséggel állnak a szervezet mellett, és a vállalati CSR tevékenységükbe is beépítik az együttműködést.

 

Gáspár Bence az OTP Bank Kommunikációs és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályának vezetője és Sztipichné Kozári Edina a Mercedes-Benz marketing és PR vezetője avat be bennünket abba, hogy miért tartják fontosnak a több évtizeddel ezelőtt létrejött, és máig is tartó, hosszú távú együttműködést.

 

 

A szervezetfejlesztési stratégiák és a CSR összefüggéseiről beszélgetünk a társadalmi és vállalati felelősségvállalás sorozatunkban. Pálfi Attila az ASR Next szakmai igazgatója feltárja az összefüggéseket, hogy milyen szervezetfejlesztési területeken lehet a CSR eseményeken keresztül fontos információkhoz jutni, ha stratégiai döntés a tét.

 

 


 

 

Különös életutak mögött legtöbbször különleges családi történetek húzódnak meg. Eszterhai Katalin élete jól példázza ezt. Katalin 30 éve indult el Magyarországról. A Kanadában élő, nemzetközi sikereket elért producer azonban koránt sem élt mindig csillogásban. Az Alexandra Kiadó az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg Katalin második könyvét melynek címe, Majdnem Esterházy. A cím sokat árul el a családi háttérről. Nem csak arról beszélgetünk, hogyan alakult a család sorsa. Azt is elárulja nekünk, hogy mennyi erőt meríthet valaki egy nehéz sorsból ahhoz, hogy a porból a csillagokig emelkedjen, ahogy azt a könyv alcíme mutatja.

   

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink