adás

 

Merítés – Amikor a másik a fontos

2017.05.02. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

     

A társadalmi felelősségvállalás sokféleképpen valósulhat meg. Részesei lehetünk egyénenként, közösségben, a munkánk kapcsán, vagy önként vállalt jó cselekedetekkel.

Dr. Büki György gyermek-neurológus jó pár évvel ezelőtt csatlakozott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkájához. Budapesten és a határon túl is számos hátrányos helyzetű kisgyereknek, és családjuknak segít Ő maga és egy neves orvosokból álló csoport. A beszélgetés során nem csak a határon túli magyar gyermekekért végzett munkájukat mutatja be. Arról is beszélgetünk, hogy az életmóddal és a táplálkozással, hogyan lehet segíteni a hiperaktív gyermekeknek.

http://www.gyermekmento.hu/tevekenyseg/tevekenyseg_12p.html#eu_program  

 

 

Május 5. az Esélyegyenlőség Napja. A társadalmi felelősségvállalás jegyében, az ASR Next nagyszabású eseményt készített elő, amelynek keretében a Budaörsi Bevásárló Központ parkolójában, az esélyegyenlőség fontosságára hívják fel a figyelmet. Paralimpikonok, gyerekek és a támogató vállalatok munkatársai mérik össze az erejüket sportos játékokban mindazokkal, akik szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez.  Koch Mária kommunikációs vezetővel, a program megvalósításáról és a CSR, a vállalati felelősségvállalás társadalmi súlypontjairól beszélgetünk.

 

 

Az esélyegyenlőségre koránt sem csak egyetlen napra kell odafigyelnünk. A május 6.-i szombati esemény sem jöhetne létre, ha nem lettek volna olyan vállalatok, akik fontosnak tartották a személyes részvételt.  Bócsi Rita, az Auchan foglalkoztatást támogató Humán erőforrás vezetőjével arról beszélgetünk, hogy a mindennapi munkában hogyan jelenik meg a vállalati felelősségvállalás és az esélyegyenlőség?

 

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink