adás

 

Köszösség ereje
Panoráma világklub

 

Merítés – Világkép formálók

2017.04.04. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98,0)

       

A budapesti Osztrák Intézet egy különleges vándorkiállítással várja az érdeklődőket. Olyan hölgyek életét és munkáját mutatják be, akik valamilyen formában máig érvényes eredményeket értek el. A történelem viharát is átélt asszonyok a maguk nemében különlegeset alkottak. Az április 20.-ig látható kiállítás jelentőségéről beszélgettünk az intézet vezetőjével. Lehoczkyné Gál Erika néhány példát is megemlít, akik nem csupán személyes sikerre vitték vállalkozásukat, hanem nekik köszönhetően a nők mai elfogadottsága, akár a tanuláshoz való joga immár természetes.

https://www.budapest.oesterreichinstitut.hu/?gclid=CMOskKjah9MCFYWRGwodlJgBWw  

 

Koch Mária, az ASR Next kommunikációs vezetője a munkaadó oldaláról már bemutatta a vállalati felelősségvállalás, a CSR társadalomformáló jelentőségét, ami egyben természetesen brand építő erővel is jár, ha a cég jól csinálja. Ma a munkavállalói oldalt járjuk körbe. Miért hasznos a munkavállaló részéről a CSR tevékenységben való részvétel? Vannak-e olyan esetek, amikor valaki visszautasíthatja a részvételt, a cége CSR tevékenységét illetően?

 

 

Dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapítója és elnöke. Az idei, immáron 7. Magyar Világtalálkozó eseményeiről beszélgettünk. A világ talán legnagyobb magyar civil szervezete 5 kontinensen, 93 országban, 216 társklubbal van jelen. Arról is beszélgettünk, hogy lehet összefogni és működtetni egy ekkora szervezetet.

http://www.vilagklub.hu/home?subSiteId=1

 

Ahogy Tanka László a beszélgetésben említette, a Panoráma Világklub kezdeményezi, hogy május 18. legyen a Magyar Konyha Világnapja. A vendéglátás minősége, nem csak a jó chef munkáját dicséri. Martin Imre saját magáról csak annyit mond, ő vendéglős. 36 éves szakmai múlt áll a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház vezetője mögött, akitől azt kérdeztük, hogy mitől jó a vendéglátás? Hol tart ez a szakma? A szakember meglehetősen keresetlenül válaszolt a kérdésre, a személyes motiváció jelentőségére és arra, hogy legyen szó étterem vezetőről, felszolgálóról, szakácsról, kinek érdemes a vendéglátó szakmában elindulni?

http://ferdinandsorhaz.hu/content.php?pagename=Toertenetek   

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink