adás

 

Merítés – Közgondolkodók

2017.03.21. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

 

 

Az elmúlt hetekben több nézőpontból vizsgáltuk a társadalmi, vállalati és egyéni felelősségvállalás kérdését. A mai adásban az önkéntes szerepvállalás mezsgyéjén haladunk tovább. A közszereplők gyakran vállalnak szerepet abban, hogy felhívják a figyelmet az emberi közösség szempontjából fontos kérdésekre. Ilyen lehet akár a természet megóvása, a közös felelősségvállalás. Hasonló kezdeményezés keretében indul el egy különleges csapat a Mount Everest 5364 méteren lévő alaptáboráig. A Magyar Everest Expedíció Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászók, trekking túrára hívták Száraz Dénes színművészt, Lilut, az RTL Klub műsorvezetőjét, Geszti Péter producer-előadót, Badár Sándor humoristát. csapat tagja még Szalay Balázs és Bunkóczi László autóversenyzők. A trekking túra célja, hogy az ismert celebek felhívják a figyelmet a természet szépségére. Ez a bevállalós túra is egyfajta társadalmi felelősségvállalás. Pozitív reklám, ami a természet tiszteletére is felhívja a figyelmet. Az alaptáborból a két hegymászó oxigénpalack nélkül indul a Mount Everest meghódítására. A csapat többi tagja pedig, Száraz Dénes kivételével visszatér Magyarországra. Az ismert színész, egy régi álmát váltja valóra. Egy profi fotóssal, egy másik hegy megmászására indul. Erről beszélgettünk a túrára készülő művésszel.

 

   

Az önkéntes szerepvállalás társadalomformáló erejéről egy korábbi adásban már beszélgettünk dr. Füzér Katalin szociológussal, a PTE Szociológia Tanszékének egyetemi adjunktusával. Segítségével rálátást nyerünk azokra a társadalmi és közösségi folyamatokra, amelyeket a mindennapok szintjén, az emberek többsége gyakorlatilag észre sem vesz. Azt is megtudjuk, mit nyer az egyén, és mit nyer egy település közössége az önkéntesség által? Milyen településfejlesztési hatásai vannak, és milyen határai legyenek az önkéntességnek társadalmi befektetés, és a társadalmi tőke szempontjait is szem előtt tartva?   

 

 

  

Koch Mária, az ASR Next kommunikációs vezetője. Vele folytatjuk a CSR, a vállalati felelősségvállalásról megkezdett sorozatunkat. A CSR típusaiba kapunk ma betekintést. Milyen formákat választhat egy cég, ha hatékonyan szeretné megvalósítani a segítségnyújtást, amiben a munkavállalói önkéntes szerepvállalással vesznek részt.  

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink