adás

 

Merítés – Globális felelősségvállalás

2017.03.07. - kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

A társadalmi felelősségvállalásról ma már lépten-nyomon hallani. Azonban azt, hogy ezt a tevékenységet hogyan kellene megvalósítani a mindennapokban, azt már koránt sem annyira egyszerű megfogalmazni. Cselekvési tervbe illeszteni pedig egyéni és közösségi szinten is igazi kihívás. A mai adásban néhány jó példát mutatunk be arra, hogy egy ország, vagy egy cég, adott esetben egy konkrét személy, miképpen csatlakozhat ehhez a globális, nagyszabású folyamathoz. Hogyan válhat cselekvő emberré, a felelősségvállalás területén.

 

A társadalmi felelősségvállalás néhány szakmában szinte napi munkakörként jelenik meg. Ilyen terület egy ország képviselete a nagyköveti munkában. Juraj Chmiel a Cseh Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, komoly utat járt be, nem kis rizikót is vállalva egy-egy feladat során. Volt misszióvezető Nigériában, nagykövet Ausztráliában, miniszter helyettes Csehországban. A Budapesten született diplomata a V4-ek minden országával, személyes kapcsolatban van. Így nem csupán az Európai Unió tagállamainak működését ismeri, hanem személyes tapasztalatainak köszönhetően, a külügyi feladatokban elengedhetetlen diplomáciai érzékenysége is rendkívül kifinomult. A Nagykövet Úrral arról beszélgettünk, hogy mi a legnagyobb kihívás a diplomácia területén, ha a társadalmi és globális felelősségvállalás oldaláról közelítjük meg a kérdést.

 

 

Dr. Steier József néhány hónappal ezelőtt már bemutatta leghőbb vágyát és törekvését a rádióhallgatóknak. A rendkívüli adottságokkal rendelkező innovációs szakember, elképesztő eredményeket ért el a sivatag zöldítésének programjában. Néhány héttel ezelőtt, a Zöld Technológiák az EU-ban és a Mediterrán térségben nemzetközi találkozó előadójaként, Budapesten mutatta be a marokkói példát a résztvevőknek. A nemzetközi esemény kapcsán a Föld globális folyamatairól, és a nemzetközi viszonylatban is elkerülhetetlen konszenzusos együttműködések lehetőségeiről beszélgettünk.

 

 

Koch Mária, az ASR Next kommunikációs vezetője, az elmúlt adásban már bevezette a hallgatókat a CSR, a vállalati felelősségvállalás fogalmi rendszerébe. A mai adásban arról beszélgetünk, hogy a CSR és a munkavállaló kontextusa milyen eredményeket hozhat a munkavállaló oldaláról? Hogyan alakíthatja egy CSR tevékenység át a lojalitás fogalmát?

 

 

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink