adás

 

Merítés – Szempontok és nézőpontok az oktatásról

2015.10.20. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

Kétségtelen tény, hogy a tudás a mai kor talán legfontosabb kérdése. Nyilván nem véletlen, hogy törvénybe iktatták a tankötelességet evvel is biztosítandó, hogy legalább is alapképzésben minden megszületett gyermek részesülhessen, teljesen függetlenül attól, hogy bársony takaróba van burkolva, vagy csak egy egyszerű kendő adja számára a meleget.

 

 

Farkas László

A mai adásban 3 szempontból tekintünk rá a közoktatás témájára. Először az Oktatási Hivatal Projektigazgatóságának szakértőjével, Farkas Lászlóval beszélgetünk, aki a Mesterpedagógusok I. Sonkádi Szabadegyetemén az innovatív pedagógusok oktatás-fejlesztésben betöltött szerepéről tartott nagysikerű szakmai műhelyt. A téma különösen fontos annak fényében, hogy az oktatáson belüli fejlesztések iránti igény, egyre égetőbben jelentkezik intézményi szinteken.

oktatas.hu

 

MUT_kicsi

Kajdi Ákos a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pályázatkezelő Főosztályának vezetője nem csupán a mesterpedagógusoknak mutatta be Sonkádon a „Köznevelés az iskolában” kiemelt Uniós Projektet. A 17. alkalommal megrendezésre került Országos Közoktatási Szakértői Konferencia résztvevői is betekintést nyerhettek a november végén záruló nagyszabású projekt eredményeibe. A mostani beszélgetés során azt is megtudhatják a hallgatók, hogy milyen szempontok szerint kell egy 10 milliárd forintos Uniós Projektet megtervezni?

klik.gov.hu

 

Aáry_Tamás_Lajos

Az adás utolsó részében dr. Aáry-Tamás Lajos, az Oktatási jogok biztosa a vendégünk, aki szintén impulzív előadást tartott a XVII. Országos Közoktatási Szakértői Konferencián. Nem csupán arról beszélgetünk, hogy mi a feladata és a hatásköre? Arról is szó esik, hogy az oktatási jogok biztosaként 15 évnyi tapasztalatból merítve, milyen megoldásokat lát a közoktatás területén megjelenő konfliktushelyzetek megoldására?

www.oktbiztos.hu

   

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

 

 

Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink