adás

 

Merítés – Londonon innen és Londonon túl

külföldön az élet…

2015.10.06. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

Manapság már egyáltalán nem számít meglepő hírnek, ha egy barát, ismerős, családtag bejelenti, hogy külföldre költözik. Hosszú évek óta tapasztalható az elvándorlás Magyarországról. Azonban koránt sem egyforma a háttér és a motiváció sem mindig ugyan az. Sőt a kinti körülmények is nagymértékben különbözhetnek attól függően, hogy az ember milyen környezetbe csöppen bele?

A mai adásban két teljesen különböző életutat ismerhetnek meg a hallgatók.

 

TamásRékaBotond

Csomó Tamás 2 éve egy Londonhoz közeli nagyvárosban dolgozik. Ő nem gazdasági kivándorló. Számára a munkáltatója adta azt a feladatot, hogy Angliában hozzon létre egy új csoportot, amelynek vezetője. Tamás nem egyedül költözött ki, felesége Újlaki Réka is vele tartott. Kisfiúk már kint született. A házaspárral nem csupán arról beszélgetünk, hogy milyen az élet Angliában, hogy ment a beilleszkedés? Tamás és Réka azt is elmeséli, hogy milyen kihívásokkal kellett szembenézni a baba várás időszakában? Milyen különbségek vannak az orvosi ellátásban a várandósság és a születés idején? A hallgató arról is sokat megtudhat, hogy mit kell tenni abban az esetben, amikor egy magyar házaspárnak születik magyar állampolgárságú gyermeke külföldön?

 

Romsics Balázs

Az adás második felében Romsics Balázs a vendégünk. Évekig dolgozottunk együtt a Civil Rádióban. A Reggeli Merítés című műsorban sok hétfő hajnalt töltöttünk együtt a mikrofon előtt. Balázs most Londonban él. 2013-ban döntött úgy, hogy Angliába költözik. A vele való beszélgetésből megtudhatjuk, hogy min múlhat az, hogy valakinek sikerül-e egy másik országban megtelepedni, beilleszkedni, felvenni a ritmust? Balázs keresetlen őszinteséggel vall arról is, hogy mennyi mindent kellett megtapasztalnia ahhoz, hogy beválthassa régi álmát, és ehhez megtalálja a helyét Londonban?

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

 

 

Romsics London foto

London Romsics foto

 
 

Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink