adás

Merítés – Magyar Talentum

Dévény Anna munkássága

 

Aki egyszer is találkozott már Dévény Annával, az bizonyára egyet ért velem abban, hogy Anna néni nem csak kiemelkedően jó szakember, hanem csodálatos ember is. Dévény Anna 2010-ben Prima Primissima díjat kapott oktatás és köznevelés kategóriában, 2014-ben pedig a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetésben részesült. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az életével és tudásával az embereket szolgáló, csupa szív, mesteri tudású embert ismerhetünk meg benne. Igazi talentum. 60 év kitartó munkájával dolgozta ki, és fejlesztette a legmagasabb szintre azt a mozgás rehabilitációs módszert, amit ma Dévény módszerként ismerünk. Ám ahogy ez Magyarországon sajnos már megszokott, nem könnyű talentumnak lenni. És bárhány egészségessé vált gyermek is megkérdőjelezhetetlen bizonyítéka a módszer tökéletességének, bizony a szakma egy része, és az orvos társadalom egy része sem fogadja el, még az eredmények láttán sem a tényt, hogy a Dévény módszerrel Anna néni szavaival élve kikoptatható lenne a szülési károsodás, és 100 gyermekből 80 biztosan egészségesen élheti le az életét a DSGM módszernek köszönhetően.

Dévény Anna

Ettől sajnos még nagyon messze vagyunk, tekintettel arra, hogy Anna néni szinte napi harcot folytat a módszer tisztán megőrzéséért, és az egészségügyben történő teljes elfogadtatásáért.

Bár morálisan érthetetlen, hogy ha létezik olyan módszer, amellyel egészséges életet biztosíthatunk embereknek, és ezáltal iszonyatos terhektől kímélhetünk meg családokat, kínoktól óvhatunk meg gyermekeket az miért nem nyilvánvalóan támogatott a társadalom és az egészségügy által, üdvözlendő tény, hogy a módszer hatékonyságának köszönhetően a Dévény Anna Alapítvány, és maga Dévény Anna és tanítványainak, követőinek köszönhetően ma is kisgyermekek tucatjai juthatnak hozzá az egészségüket visszaadni képes kezelésekhez.

A 60 év tapasztalatairól, és a mai napig nem szűnő küzdelemről beszélgetünk Dévény Annával arról a módszerről, amit Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszerként ismerünk.

http://www.deveny.hu/

Részeredmények már vannak, hiszen önálló terápiás kódot kapott a Dévény Anna Alapítvány, így a társadalombiztosítás is hozzájárul a kezelések költségihez.

drszeker_judit

dr. Szekér Judit a Dévény Anna Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki immáron 3 éve elképesztő elkötelezettséggel dolgozik azon, hogy az elért eredmények kapcsán minél szélesebb körben kaphassák meg a gyermekek a kezeléseket. Munkájának köszönhetően az elmúlt években számos eredményt könyvelhetett el az Alapítvány, aminek köszönhetően megnövekedhetett a támogatások száma. Ez hatalmas segítség azoknak a családoknak, akik nem tudnák vállalni még azt a költséget sem, ami a társadalombiztosítási támogatások mellett is szükségszerű a családok részéről. dr.Szekér Judittal arról beszélgetünk, hogy az Alapítvány keretében milyen eredményeket értek el az elmúlt években? Arról is szó esik, hogy milyen perspektívákat lát az Alapítvány a képzések területén?

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink