adás

 

 

Merítés – Egészségünk védelmében

2014.07.09.-én szerdán este 19 órakor a Civil Rádióban (FM98)

   

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Sajtóházában, az Életmód Szakosztály szervezésében, idén negyedik alkalommal került megrendezésre az Életmód nap. Az újságírók, és a meghívott vendégek minden alkalommal széleskörű tájékoztatást kapnak az egészséges életmóddal kapcsolatos újdonságokról, és a legújabb gyógymódokról. A mai adásunkban 3 előadóval beszélgetünk az egészségmegőrzés legfontosabb kérdéseiről. Nem titkolva a prevenció tekintetében az egyén személyes felelősségének kérdését, és a családi, valamint a társadalmi támogatás fontosságát. Hiszen ahogy azt minden szakember, minden alkalommal elmondja, nem csupán a magyar egészségügy helyzetén, és az orvosok felkészültségén múlik az, hogy az egyes ember sorsa, hogyan alakulhat? Sokat tehetnénk mindannyian az egészségünk megőrzéséért a helyes életmód kialakításával, az egészséges táplálkozással, a kellő mozgásmennyiség beiktatásával, a cigarettáról, és a túlzott alkoholfogyasztásról való leszokással, valamint a korai felismerés érdekében, az ingyenes szűrővizsgálatokon való megjelenéssel.

Dr. Gerlinger Imre egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinika igazgatója, egy meglepő előadással érkezett az Életmód napra. A siket újra hall. A cím mögött rejlő lehetőségekről kérdeztem.

Dr. Kásler Miklós az Országos Onkológiai Intézet főigazgató-főorvosa.  A Életmód napon elhangzott előadása kapcsán, a prevenció lehetséges módjairól, az egészségmegőrzés mikéntjéről, a gyógyulás esélyeiről beszélgetünk.

Dr. Kovács Gábor, a Országos Korányi TBC - és Pulmonológiai Intézet igazgató-főorvosa. A személyre szabott gyógyítás kérdéséről beszélgetünk, a tüdőrák időben történő felismerése, és kezelési lehetőségei tekintetében.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink