adás

Merítés – Az élet nyomában…

2014. július 23.-án, szerdán este 19 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

Legutóbbi adásunkban a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Sajtóházában megrendezésre került Életmód nap kapcsán beszélgettünk orvosi megközelítésben az életről, az életmód fontosságáról, az egészség megőrzésének lehetőségeiről, a gyógyulások mikéntjeiről.

Az Életmód nap fővédnökségét Roman Kowalsky, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövete vállalta.Az adás első részében a vele készült beszélgetést hallhatják, amelyben épp úgy szóba kerül az egészség kérdése, mint az életmód sajátosságai. Beszélgetünk a lengyel-magyar barátság történelmi gyökereiről, a lengyelországi nők helyzetéről, és magáról a nagyköveti munkáról is. A Nagykövet Úr azt is elárulja a hallgatóknak, hogy egyik legfontosabb feladatának a két nép fiataljainak összekapcsolását, közös tanulásukat, és fejlődésüket tekinti.

A műsor második felében, egy különleges, és nagyon impulzív beszélgetést hallhatnak. Fenyő Iván fiatal, sikeres, és nagyon népszerű magyar színművész. Számos magyar film készítői gondolják úgy, hogy nélküle nem készülhet el az általuk megálmodott filmalkotás. A felületes szemlélőt, aki csak a filmvásznon keresztül ismeri, azonban meglepheti az a riport, amelyet a napokban készítettünk a fiatal művésszel, akit az életmód témakörével kerestem meg. A beszélgetés során nagyon gyorsan kiderült, hogy egy a bölcsesség megismerését célul kitűző, az életet filozofikus értelemben is megismerni kívánó, holisztikus életszemléletű fiatalember válaszai gondolkodtathatják el a hallgatókat. Külön kitértünk a Nagykövet Úr által is taglalt fontos kérdéskörre, a fiatalok helyzetére, és perspektívájára, a mai kihívásoktól sem mentes kor szempontjainak figyelembe vételével.

Szívből ajánlom mindkét beszélgetést a hallgatók figyelmébe!

 

Szerkesztő-műsorvezető. Csaba Beatrix

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink