adás

Merítés – Világtalálkozó - 

2016.05.31. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

Szécsi Szabolcs polgármester

A VI. Magyar Világtalálkozó néhány napja zárta kapuit. Az adás első felében rövid összefoglalót hallhatnak a Világfaluból. Idén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye volt a Világtalálkozó magyarországi díszvendége. Szécsi Szabolcs, Tarpa polgármestere arról mesél, milyen kitörési pontot jelent a település számára ez a bemutatkozási lehetőség. Arról is beszélgettünk, milyen gazdasági, illetve turisztikai lehetőségek rejlenek a határ menti településen?

http://www.tarpa.eu/home/Home.php

 

torma_tamas

Torma Tamás Mátészalka alpolgármestere a térségi együttgondolkodás fontosságát emelte ki a bemutatkozásban rejlő lehetőségek közül.

http://www.mateszalka.hu/

   

Hegedűs Tünde

Világtalálkozó_festés

Hegedűs Tünde a Magyar Világtalálkozó művészeti vezetője idén is meglepetéssel készült. Mini Montmartre-t varázsolt a Világfaluba, ahol festőművészek helyben készítettek alkotásokat a forgatagban. A kezdeményezés lényegéről érdeklődtünk.

http://www.hegedustunde.hu/

Kovács János Zoltán egyike a Mini Montmartre alkotóinak. Az alkotói létről beszélgettünk.

http://fineweb.hu/eletrajz/

 

Lőrincz Kálmán és dr.Máthé Gizella

1992-ben hívta életre Lőrincz Kálmán a Házat-Hazát Alapítványt, amely 24. éve nyújt segítséget, a saját otthonra vágyó családoknak. Felesége, és az Alapítványban munkatársa Dr. Máthé Gizella mindenben férje mellett áll. A házaspár példa értékű munkát végez, hogy az Alapítvány sikerrel teljesítse küldetését. Immáron több, mint 40 ház épült meg szerte az Országban. Az Alapítvány most egy nagyszabású jótékonysági kezdeményezést vállalt fel. A Kárpátaljai Badalónak építenek új óvodát, mert a korábbi épület lakhatatlanná vált, így az ott élő gyerekek óvoda nélkül maradtak. Az Alapítvány az új épület megépítését vállalta fel, amelyet az otthonokhoz hasonlóan összefogással, közös munkával építenek fel. A házaspár erről a sokszor küzdelmektől sem mentes feladatról mesél.

http://www.hazathazat.hu/

 

Farkas Elemér

Farkas Elemér a Budapesti Csokoládé Múzeum alapítója elsők között volt, aki a Badalón épülő óvóda támogatóihoz csatlakozott. Kifejezetten a Házat-Hazát Alapítvány kezdeményezésének támogatásához készített egy ízletes csokoládét, amely megvásárlásával bárki hozzájárulhat az óvoda megépítésének költségéhez.  A nemes célról, és a támogatás mikéntjéről tájékozódtunk.

http://www.csokolade-muzeum.hu/bemutatkozunk/

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink