adás

Merítés – Oktatni jó…

2016.05.17. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

 

DA_on_dual_16May5

Derényi András oktatási szakértő. Kutatóként, tudományos munkatársként is részt vesz az oktatásfejlesztésben. Beszélgetésünkben, a projekt alapú fejlesztések előnyeiről és hátrányairól is szót ejtettünk. Emellett, a közoktatás egyéb területeit is érintettük, a felsőoktatásban tapasztalható szemlélettől, a szakképzésekig. Nem csupán a hazai trendről hallhatunk, nemzetközi kitekintést is kapunk a szakértőtől.

Iszák Tibor

Iszák Tibor több szempontból is érintett a közoktatás változásait illetően. Iskola igazgatóként, és társadalmi megbízású polgármesterként is komoly felelősség van a vállán. Így fenntartási, és működtetési oldalról egyaránt érintett az oktatásban.  Fáradhatatlanul dolgozik. Közoktatási vezető, országos tanügy igazgatási szakértő, intézményfejlesztési szaktanácsadó, maga is mesterpedagógus, hogy csak néhányat említsünk munkaterületei közül. Ő indította útjára tavaly a Mesterpedagógusok I. Sonkádi Szabadegyetemét, amely a tervek szerint második alkalommal idén is megrendezésre kerül. A közoktatás jelenlegi helyzetéről, és a várható változások hatásairól beszélgettünk.

http://www.sonkadiszabadegyetem.hu/index.php/83-cikkek1/80-indulas-2016-6-1

 

Aáry_Tamás_Lajos  

Aáry-Tamás Lajos, az Oktatási jogok biztosa. Beszélgetésünkben kitérünk arra, hogy 15 évnyi tapasztalatból merítve, milyen megoldásokat lát a közoktatás területén megjelenő konfliktushelyzetek megoldására?

http://www.oktbiztos.hu/

 

Tanka László

A Panoráma Világklub megrendezésében már javában zajlik a VI. Magyar Világtalálkozó. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke, a 10 napos program sorozatra hívja fel a hallgatók figyelmét.

http://www.vilagtalalkozo.hu/customPages/programajanlo-2?subSiteId=1

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

 

Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink