adás

 

Merítés – Mélységek és magasságok útján járó…

2015.11.17. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

czeizel

A magyar talentum világhírű. Kevés olyan pontja van a bolygónak, ahol nem bukkan   fel olyan magyar, aki tehetségének köszönheti ismertségét. Azonban a tehetség, a talentum bár nagy áldásnak tartják, gyakorta jelent nehezen kezelhetőséget. Az sem ritka, ha a talentum felismerése egyáltalán nem magától értetődő folyamat. Dr. Czeizel Endre genetikus professzor sok éven át kutatta a magyar talentum jellemzőit. Rendkívül érdekes meglátásait hallhatják az adás első részében.

 

HodosánDóra_n

Tehetségesnek lenni jó. Gondolják sokan. A tehetség megléte azonban csupán egy lehetőség. Gondozni, fejleszteni, kiteljesíteni kell, hogy valóban bejárja azt a nagyszerű ívet, amelyet remélnek tőle. Magyarországon több szervezet is vállalja a tehetséggondozást, számos program ad teret a tehetségek fejlesztésének. A La femme magazin 2 éve indította el az 50 tehetséges magyar fiatal programot, amelynek keretében ígéretes fiatalok kapnak támogatást mentorok segítségével. Hodosán Dóra az egyike az idén kiválasztásra került fiataloknak. A programba bekerülésének története és eddigi életútja is fegyelemre méltó. Ő már megtapasztalta, hogy mit jelent a kitörés vágya a hátrányos helyzetből.

http://www.lafemme.hu/tehetseg/profil/Hodosan_Dora

 

BodyMagdiSikeresnek lenni jó.  Néhány hete kezdte meg jubileumi koncertsorozatát Bódy Magdi. Nemrég tért vissza Ciprusról, ahol a Panoráma Világklub vendégeként énekelt. Hihetetlen, de több mint 40 éve van már színpadon. 1972-ben kezdte a Generál együttessel pályafutását. Énekesnő, zeneszerző, producer, énektanár. Élettörténete egyszerre kalandos és nagy ívű.  Bejárta a nagyvilágot.  Sikeres és elismert művészként élt Amerikában, ám az anyai kérés visszahívta Magyarországra. Mélységek és magasságok útját járva a tehetség mindig megtalálja a maga ösvényeit. A jubileumi koncertsorozat nyitó estjén beszélgettünk.

www.bodymagdi.hu

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink