adás

 

 

Merítés - A design új arca - 2014.06.11.

 

A design szóhoz legtöbben a külső megjelenési forma egyfajta esztétikus, vagy éppen extrém formában történő megfogalmazását társítják. Kevesen tudják, hogy a szó jelentése, valójában tervet jelent.

Az, hogy a design önmagában is érvényes hatásként, egyfajta gondolkodási mintává válhat, az csak mostanában kezd megfogalmazódni.

Kétségtelen ténynek látszik, hogy az Élet kérdéseire, manapság egészen másfajta válaszokat kell megtalálnunk. A régi mintáink, a korábbi tapasztalataink a mai kihívásokkal, a mai követelményekkel úgy tűnik kevéssé kompatibilisek. Ezáltal a régi gondolkodási mintákból kiinduló cselekvések eredményei, bizony manapság gyakorta torkollnak sikertelenségbe, vagy legalább is csökken az eredményességük.

Mindezért nincsenek könnyű helyzetben az emberek, ha a mai korban érvényes válaszokat szeretnék megtalálni anélkül, hogy közben elveszítenék a kapcsolatukat önmagukkal, saját értékrendjükkel.

Mindennapos kérdéssé vált, hogy önmagunk megismerése segíthet-e ebben a válaszkeresési folyamatban?

Dr. Kollár Józseffel, és Déri Krisztinával, a Life és Business Design Intézet megalapítóival arról beszélgetünk, hogy mire jó az önismeret? És a design alapú új gondolkodási mintával ki, hogyan tudja érvényesíteni a tudását? Hogy lehet a mai korhoz jól illeszkedő válaszokat találni, az Élet által nekünk feltett kérdésekre?

 

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

 

 

Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink