adás

 

Merítés - Mindennapi segítőink - 2014.02.19.-én, szerdán este 19 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

Az adásban három különböző témával is foglalkozunk. Mindhárom kapcsolódik egymáshoz egy-egy szálon.

Február 15.-én, szombaton 18. alkalommal került megrendezésre a Csángó Bál Budapesten, a Petőfi Csarnokban. Az alkalom kapcsán készítettünk riportot Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkárral, akivel nem csupán a moldvai csángók helyzetéről beszélgettünk. Szóba kerültek az elmúlt évek nagyszabású programsorozatai is, amik a külhoni magyarok életét segítik a mindennapokban.

Az Erzsébet program eredményeivel számos helyen találkozhatunk nap, mint nap. A visszajelzések azt mutatják, hogy nagyon sok kisgyereknek ad hosszútávra szóló élményt, és nyitja meg a lehetőségek kapuját. A program idén 3,5 milliárd forint összegből biztosít pihenést, kikapcsolódási lehetőséget iskolai osztályok, nagycsaládosok, nyugdíjasok, kisgyermekek, szociálisan rászorulók számára az ország számos pontján. Emellett 100 gyermek tehetség gondozásával is foglalkozik, az Erzsébet Talentum Program keretében. Nagy Anna szóvivővel az elmúlt két év eredményeit összegezve, az Erzsébet program teljes palettáját áttekintettük.

www.erzsebetutalvany.hu

Immáron 25 éve jegyezték be hivatalosan Magyarországon, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületet. Az elmúlt negyed évszázad alatt, megszámlálhatatlan jócselekedet fűződik a civil szervezet működéséhez. Naponta állnak helyt a legkülönfélébb nehézségekkel küzdő emberek mellett. Segítenek a hajléktalanoknak, részt vesznek a szociális problémák kezelésében. Az országban már 4 helyen található a Máltai Szeretetszolgálat kezelésében lévő iskola. Emellett tevékenyen veszik ki a részüket a betegellátásban is. Önkéntesek százai segítik a munkájukat. A bajban, bárki számíthat rájuk.

Az elmúlt több mint két évtized munkájáról beszélgettünk Romhányi Tamással, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjével.

www.maltai.hu

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink