adás

 

Merítés  2013.09.18. - Legyőzni önmagunkat

 

A szeptember 4.-i adásunkban meghívtuk a hallgatókat a Harkányi Szüreti Fesztivál keretében megrendezett I. Nemzetközi 12 órás kerékpármaratonra. A verseny különlegessége volt, hogy nem zárt pályán kerekeztek a versenyzők hanem országúton, és együtt indulhattak profi, és amatőr versenyzők a fődíjért.

A rendezvényre stábunk is meghívást kapott. Az adás első részében a 12 órás, erőt próbáló versenyről készült összefoglalót hallják.

A rajthoz bizony hajnalban kellett kelni. Reggel fél 6-tól regisztrálhattak, és fél 7-kor rajtoltak el a versenyzők. A készülődés perceiben meginterjúvoltuk néhányukat.

A versenyt Pálos István vezette le, nem kis teljesítményt nyújtva, hiszen 12 órán keresztül kommentálta végig az éppen zajló eseményeket.  Amint az utolsó kerékpáros is áthaladt a célvonalon, a díjátadó helyszínére vonatkozó információk is elhangzottak, István végre kikapcsolhatta a mikrofonját, de még nem pihenhetett, mert akkor én kérdeztem őt az élményeiről.

A véletlen úgy hozta, hogy Tóth Évával a reggeli rajt előtti percekben beszélgettünk. Éva beváltotta saját kitűzött célját. A 12 órás versenyt 24 körrel, nyerte meg a hölgyek mezőnyében.

Az amatőr férfi kategória győztese 32 körrel Vörös Vince, a profi férfi kategória győztese 30 körrel Vörös Ferenc, váltóban pedig a Szekszárdi Kerékpáros SE versenyzői lettek a nyertesek 33 körrel. A teljes eredménylistát a tourdeharkany.hu oldalon találják meg.

A díjátadó a fesztivál színpadán zajlott, de ahogy ez egy szüreti fesztiválon szokás, számos egyéb eseménynek is részesei lehettek a látogatók. Az egyik legtöbb érdeklődőt vonzó látványosság egy gigantikus méretű bogrács volt. A 700 literes, több ember nagyságú gyönyörű alkalmatosságban, szabad tűzön készült az étel. A magyar szakáccsal beszélgettem.

A kerékpármaradton díjátadója után sem pihentük még meg. Az este 8 órakor kezdődő sajtótájékoztatón Imri Sándor polgármester úr tájékoztatta a sajtó képviselőit a térségben folyó, a határon is átnyúló nagyszabású projektről. Vele, és a Harkányi Gyógyfürdő vezetőjével, Kesjár János vezérigazgató úrral beszélgettünk a tervekről.

 

És egy egészen más téma. A legutóbbi adásunkban már hallhattak egy riportot Romsics Balázstól, az Angliában elő magyar gyerekek iskolai tapasztalatairól. Abban az adásban, egy reményteli leendő női focibajnokkal beszélgetett. A mai riport egy kicsit más hangvételű. A Szinnay Mercedesszel készült beszélgetés eleje témájában nagyon hasonlít a múltkorihoz. Mégis a figyelmükbe ajánlom, mert a gyermeki őszinteség olyan témát is érint, ami elgondolkodtató lehet bármely felnőtt számára.

 

Merítéssel legközelebb október 2.-án, szerdán este 19 órakor jelentkezünk.  Honlapunkról, a merites.hu oldalról, a világ bármely pontjáról élőben hallgathatnak bennünket, és megtalálják korábbi adásainkat is. Természetesen ott vagyunk a facebookon is.

 

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

DSC_1950_01                         DSC_1957_01                         DSC_1965_01                         DSC_1962_01                                   DSC_1983_01                                   DSC_2029_01                       DSC_2031_01                         DSC_1980_01   DSC_2061_01


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink