adás

 

 

Merítés 2013.09.04  - „ Itt van az ősz, itt van újra…”

 

tdHk_logo

Itthon kicsit vihar szagúan kezdődik az új tanév. De mi most nem a magyar oktatással foglalkozunk az elkövetkező percekben. Egyre többen élnek, és dolgoznak külföldön. Az érintettek jó része a családját is viszi magával. A csemetéknek nem csupán a környezet változását kell megszokni, hanem egy a nyelvében is más iskolarendszerbe kell adott esetben beilleszkedni. Romsics Balázs kollégám hónapok óta él kint Angliában. Az adás első részében az ő riportját fogják hallani Tamásy Júliával, aki évek óta Angliában él, és tanul.

Az ősz az iskolakezdés mellett, a színházi évad, és az őszi fesztiválok kezdete is. Az adás hátralévő részében mindkettőről szót ejtünk.

Bácskai Júlia pszichológus 13 éve hozta létre a pszichoszínházat. Erről a különleges előadás-formáról beszélgetünk, és persze a színház kapcsán a pszichológus munkájának jelentőségéről is szót ejtünk.

Az ősz a szüret ideje is. A hétvégén rendezik meg a Harkányi Szüreti Fesztivált. A kiváló siklósi, és villányi borok mellett egyéb különlegességek is várják az érkezőket. Első alkalommal kerül megrendezésre az országúti kerékpár maraton. A versenyzőknek 12 órán keresztül kell egy igen nehéz országúti pályán körbe kerekezni. A verseny érdekessége az is, hogy együtt indulhatnak profi kerékpárosok, és amatőr bringások. A verseny részleteiről beszélgetünk Németh Károllyal, a kerékpár maraton szakmai szervezőjével.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink