adás

 

Merítés - 2013.08.21.-én 19 órakor a Civil Rádióban (FM 98) - Kié a világ?

 

Mindössze egy nappal vagyunk túl az államalapítás ünnepén. Adásunk elején, a Szent István döntéseiről, uralkodásának ismert, és kevéssé közismert részleteiről készült beszélgetést hallják Szucsik Ágnessel, a Reggeli merítés című műsorunk: Egy kis történelem… rovatának szakértőjével.

 

Azután ugrunk egy nagyot az időben! A modern kor világ-történelme is bővelkedik olyan fordulatokban, döntésekben, amelyek tényeit, és hatásait jó néhány évtized múlva, az utókor történészei kutatják majd. Akkor, onnan visszafelé nézve bizonyára teljesen tisztán látszik majd az, ami ma még talány a mi számunkra.

Az elmúlt hónapokban több témával is foglalkoztunk a 2100 Konferencia kapcsán. A hallatlanul érdekes rendezvény bővelkedett érdekfeszítő témákban, és előadókban. A konferencia lényege az volt, miképpen alakulhat az emberiség sorsa a tudomány, valamint a gazdasági, és társadalmi folyamatok területén, az előttünk lévő 87 év során? Mi várható 2100-ra? Drábik János szenvedélyes előadói stílusa, és karakteres véleménye gyakorta vált ki különböző reakciókat az eltérő nézeteket képviselők között. A Konferencián elhangzott előadása után készítettem vele interjút mindarról, amik „összeesküvés elméletek” néven emlegetve, rendre feltűnnek különböző portálokon, egyéni beszélgetésekben, és a médiában. Hogy mi az igazság, annak a megítélése nem a mi feladatunk. Az azonban kétségtelen tény, hogy ha csak a fele igaz, akkor is van min elgondolkodni.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink