adás

 

 

 

Merítés - Sorsok, történetek - szerdán 19 órakor a Civil Rádióban  2013.06.12.

 

  

Hogyan lesz egy ismert magyar bokszolóból, elismert Doorman New York egyik legmenőbb Klubjában? A különös történetből most könyv születik. A kalandos élet főszereplőjével, Jakab Vilmossal beszélgetünk.

 

A történelem eseményei nem ritkán sodorják messzire az embereket otthonuktól. Hallgatóink bizonyára számos történetet ismernek arról, hogy 1956 eseményei kapcsán miképpen változtak meg véglegesen emberi sorsok? A következő percekben, egy ilyen különös történetet hallunk. Bár a hazájától nagyon messzire került Üsztöke István, a fiatal nyomdász, és így teljesen más életet élt, mint amit eredetileg tervezett, de az új helyzetben is megállta a helyét. Sőt most, 83 évesen is aktív, és tevékeny részt vállal az életből, a New York-i magyar televízió tulajdonosaként.

 

És még mindig maradjunk a hazájuktól messze élő magyaroknál. Ausztráliában több mint 30000 magyar él.  A Sydneyben működő magyar rádió vezetőjével, Ilosvay Gusztávval beszélgetünk arról, miért dolgoznak több mint 20 éve önkéntesként, néha akár a saját zsebükből finanszírozva a magyar adásokat?

Ilosvay Egyed Katalinnal, az NSW Magyar Szövetség elnök asszonyával beszélgetünk, a hétvégén Sydneyben megrendezésre került VII. Identitás Konferenciáról. A konferencia fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes volt. 

 

Beszéljünk a magyarországi helyzetről. A Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének egyik ügyvivőjével, Pogány Györggyel beszélgetünk a magyar közösségi rádiózásról.

 

 

 

Szerkesztő műsorvezető: Csaba Beatrix


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink