adás

 

Merítés 2013.04.03.-án, szerdán este 19 órakor a Civil Rádióban (FM98) – Tenni önmagunkért

 

Tenni önmagunkért sokféleképpen lehet. Egy jó üzlet, a belső harmónia elérése, a fizikai edzettség, mind hozzátartozhat ahhoz, hogy sikeresnek, vagy teljesnek érezhessük az életünket. A Merítés adásában különféle témákban mind a három elemre kitérünk. Az adás első részében a Magyar-Hongkongi Partnerségi Egyesület jelenlegi elnöke, Králik István mutatja be az egyesület tevékenységét. Hongkong az európaiak számára különös, mégis vonzó hely. Beszélgetésünk során számos témára kitérünk. Szóba kerül a turizmus épp úgy, mint a gasztronómia, az üzleti lehetőségek, de hallani fognak az egészségügy, és az életmód kérdéseiről is.

A földi élet különösségéről, speciális felépítéséről, az elmúlt hetekben sokféle szempontból, számos szakértővel beszélgettünk. A következő percekben Pető Csillával, hamarosan megjelenő könyve kapcsán, a felszín alatti rétegeket boncolgatjuk tovább. Vajon min múlik, hogy az emberi sors hogyan alakul? Mitől függ, hogy megbetegszünk-e, vagy egészségesek maradunk? Hogyan lehet kilábalni az élet nehézségeiből? Szükség van-e ehhez segítőkre, segítségre? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket vitatunk meg Csillával.

Létezik egy mondás. Keresi a bajt. Gyakorta azokra mondják, akik valamiképpen magukhoz hívják a veszélyes, avagy problémás helyzeteket.  Azonban a bajt sokszor nem kell keresni. Ránk találhat akkor is, ha nem akarjuk, vagy fel sem tételezzük, hogy veszély leselkedhet ránk. Egy biztos. Felkészülni szinte sosem lehet rá. Bár tehetünk óvintézkedéseket, néha mégis előfordul, hogy a legváratlanabb pillanatban következik be egy baleset, történik meg egy sérülés. Elég egy nem látható gödör, egy csúszós kövezet, egy lefagyott járda, vagy egy éppen akkor odaérkező autó. Weiszné Visnyánszki Dóra gyógytornász. Naponta segít embereknek a felépülésben, a rehabilitációban. Nem csupán arra voltam kíváncsi, hogy milyen problémákkal dolgozik? Az is érdekelt, hogy tehetünk-e bármit, amivel megelőzhetjük a sérüléseket? Azt is megtudhatjuk, a gyógytornász milyen esetekben tud segíteni a felépülésben?

Adásainkat az internetnek köszönhetően bárhonnan élőben is meghallgathatják a merites.hu honlapunkon keresztül. Ugyan itt kereshetik meg archívumunkban a korábbi adásainkat. A közösségi oldalakat kedvelők megtalálnak bennünket a Facebookon is.

 

A Merítés szerkesztő-műsorvezetője Csaba Beatrix

 

 

Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink