adás

 

Merítés 2013.04.14. vasárnap 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

A föld szerelmesei…

 

Az adásban először Ivancsics Ilonával beszélgetek. Ilona nem csupán egy szép, és népszerű színésznő. Alapítója, és vezetője egy magánszínháznak, a Száguldó Orfeumnak. Azonban a beszélgetésünk apropója most nem a színházi alkotó tevékenység, bár természetesen arról is szót ejtünk. Találkozásunk alaptémája az, amit kevesen tudnak róla.  Ilona Öko-Nagykövet. Ahogy azt hallani fogják, hosszú út vezetett el addig a pontig, ahol ma tart. Az interjúra vele tartott nagyfia, Csernák Bence is. Példaértékű az a szülő gyerek kapcsolat, amit náluk láttam, és szívet megérintő az, ahogy Bence beszélt az édesanyjáról, a családjukról.

Ivancsics Ilona többször kiemelte, hogy milyen értéknek tartja a magyar földet, és mennyire sajnálatos, hogy az erre alkalmas települések, és az ott élő családok egy része nem él a föld adta, elképesztő lehetőséggel. Milyen kár, hogy nem tudnak kellőképpen profitálni ebből az Isten adta erőforrásból, a föld adta értékekből. Akkor most következzen egy jó példa. Egy fantasztikus kezdeményezést mutatunk be Önöknek. Petró Tibor mérnök-közgazdász, a Green Living Mátrix alapítója, igazgatója.  Jól menő vállalkozásai, profitot termelő cégei egy részét adta fel az új szerelemért, az öko-gazdálkodás megteremtéséért széles körben e hazában. Tibor elhivatottsága, tenni akarása mellé párosuló tenni tudása, példaértékű. A föld gyógyításával, termőerejének visszaállításával, közösségi kertek létrehozásával foglalkozik.

Merítéssel legközelebb április 17.-én, szerdán este 19 órakor várjuk Önöket. Akkor néhány jelentős rendezvényre hívjuk fel a figyelmüket. Április 18-20.-a között rendezik meg Budapesten a III.Tudományfesztivált.  Április 27.-én kerül megrendezésre a 2100 Konferencia. Május 24-26.-a között pedig, 3. alkalommal vehetnek részt az érdeklődők a Magyar Világtalálkozón.  A nagyrendezvények főszervezőivel beszélgetünk.

Az adás újra hallgatható, és letölthető a merites.hu honlapunkról. A közösségi oldalak kedvelői, megtalálnak bennünket a facebookon is.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink