adás

 

Merítés – Indián nyár

2017.08.21. kedden 11 órakor a Civil Rádióban (FM98)

     

Még néhány nap és vége a nyárnak. De nincs okunk a szomorúságra. Kezdődik egy másik csodás időszak. A szeptember tartogat még nekünk szikrázó napsütést, meleg napokat, remek kirándulásokat. Ehhez nyújtunk segítséget a mai adásban.

       

A nyár a fesztiválok ideje. Azonban a szeptember is szolgál még meglepetéssel. A júniusi Everness Fesztivál folytatásaként, Alsóőrs ismét megnyitja kapuit az önismeret és tudatosság útját választók előtt. Klein Csaba fesztiváligazgató avat be bennünket a fesztiválszervezés titkaiba.

http://www.everness.hu/hu  

 

     

Szeptember az iskolakezdést is jelenti. A tanév sok új tudást tartogat a nebulók számára. Azonban ma már nem kell ehhez feltétlenül iskolapadba ülni. Egyre több helyen, múzeumpedagógusok várják a gyerekeket. Buják is csatlakozott az interaktív tanulásra lehetőséget kínáló települések közé. Az Esterházy Közösségi Tér létrehozásával egy komplex, interaktív tárlatot hoztak létre, ahol az érték- és hagyományőrzés mellett, a kortárs művészet is helyet kap. Farkas Károly projektmenedzsertől azt kérdeztük, hogyan tudták kamatoztatni a pályázaton nyert jelentős összeget?

http://bujakutazas.hu/esterhazy-kozossegi-ter/ 

 

Nagyot álmodni ma már szinte kötelező. Azonban gyerekkori álmokat megvalósítani még koránt sem mindenkinek sikerül. Dr.Steier József azonban ezt a célt is elérte. Gyermekkora óta, Afrika szenvedélyes, és elhivatott szerelmese. Egész életét arra tette, hogy gazdasági eszközökkel, tudással, kapcsolatokkal, innovációval, megváltoztassa Afrika lehetőségeit. Többek között nem kisebb vállalkozásba fogva, mint a sivatag zöldítése. Sokoldalú tudását, képzettségét, és felkért konzulként hivatali lehetőségeit is, többek között, ennek a nem mindennapi projektnek szentelve. A beszélgetésben ennél sokkal több, valóban meghökkentő, már-már kalandba illő részletbe is beavatja a hallgatókat.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink