adás

 

A mai adással a 2017. június 26.-án elhunyt Dévény Annára emlékezünk.

 

 

Fotó: Dévény Anna Alapítvány/deveny.hu

 

Dévény Anna munkássága szó szerint felbecsülhetetlen érték. Gyermekek százainak sorsát változtatta meg avval, hogy a hozzá kerülő babák egészségét vissza tudta adni. 2015-ben készült Anna nénivel egy beszélgetés a Merítésben, ahol a Dévény módszerről és annak hatásáról beszélt. 2016-ban pedig másik szerelméről, a táncművészethez fűződő kapcsolatáról mesélt. A Magyar Állami Operaház művészei is sokat köszönhetnek a Dévény módszer megalkotójának.

Dévény Anna 2010-ben Prima Primissima díjat kapott oktatás és köznevelés kategóriában, 2014-ben pedig a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetésben részesült. Igazi talentum. Több, mint 60 év kitartó munkájával dolgozta ki, és fejlesztette a legmagasabb szintre azt a mozgás rehabilitációs módszert, amit ma Dévény módszerként ismerünk. Ám ahogy ez Magyarországon sajnos már megszokott, nem könnyű talentumnak lenni. És bárhány egészségessé vált gyermek megkérdőjelezhetetlen bizonyítéka a módszer tökéletességének, bizony a szakma egy része, és az orvos társadalom egy része sem fogadja el, még az eredmények láttán sem a tényt, hogy a Dévény módszerrel Anna néni szavaival élve kikoptatható lenne a szülési károsodás, és 100 gyermekből 80 biztosan egészségesen élhetné le az életét a DSGM módszernek köszönhetően.

Dévény Anna Alapítvány, és maga Dévény Anna és tanítványainak, követőinek köszönhetően ma is kisgyermekek tucatjai juthatnak hozzá az egészségüket visszaadni képes kezelésekhez.

Dévény Anna nevéhez nem csupán a speciális manuális technika - Gimnasztika Módszer fűződik, amelynek köszönhetően számos gyermek kaphatja vissza az egészséges élet lehetőségét. Emellett az általa kidolgozott speciális testképző gimnasztikával a testből kihozható maximum technikájával a legmagasabb szintű mozgásművészetet érik el, amellyel 3 szinten képesek hatni. Sérülés, vagy betegség utáni rehabilitációt követően érhető el kiváló eredmény.  Hasznos a prevencióban, az egészséges testtudatosság kialakításában is. És figyelemre méltó hatás tapasztalható a művészeknél, a kiemelkedő művészi teljesítményben.

http://www.deveny.hu/

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink