adás

Merítés – Tanulva tanítani

2016.02.23. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

SiposEdit

2015. február 15.-én rendezett emlékműsort a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Életmód Szakosztálya Simándy József Kossuth-díjas operaénekes születésének 100. évfordulója alkalmából. A rendezvényen elismert művészek mellett, a kiemelkedő tehetségű tenorista nevét viselő Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai is felléptek, akik Kistarcsáról, Simándy József szülőhelyéről utaztak Budapestre, hogy bemutassák zenei tudásukat. Siposné Varga Edit tagintézmény vezetővel az iskola eredményeiről beszélgetünk.

 

Kiss Andrea MátyásMónika LetenyeinéMrázMárta

Bár jelenleg a közoktatással kapcsolatos témák elsősorban a problémákra fókuszálnak, az életnek eközben a mindennapi iskolai színtéren mégis mennie kell tovább. A gyerekek és a családok nap, mint nap bár szembesülnek a nehézségekkel,  a tanítás folyamatosságát biztosítani kell. És természetesen az sem elhanyagolható tény, hogy a gyermekek hogyan töltik az idejüket az oktatási intézményekben.

Ugyanakkor úgy véltük, nem szabad elmenni a bármely kis mértékben elért eredmények mellett sem. Ezért a figyelmet érdemes lehet az értékekre is fordítani. Decemberben ért véget a „Köznevelés az iskolában” kiemelt projekt, amiről múlt év októberében

már említést tettünk a Merítésben. A beszélgetésben arról hallhatnak, hogy a Pályázat keretében szakmai segítséget nyújtó megyei munkatársi hálózat koordinátorai, milyen módon tudták támogatni az intézmények, civil szervezetek, családok közös gondolkodását a diákok érdekében megvalósuló közösségi események tervezésében, megvalósításában. Mi volt a hosszabb távon is érzékelhető eredménye a mintegy másfél éves munkának. 3 megye koordinátorát kérdeztük, ezzel is betekintést nyújtva az

ország különböző régióinak munkájába. Kiss Andrea Hajdú-Bihar megyei, Mátyás Mónika Veszprém-megyei, és Letenyeiné Mráz Márta Tolna-megyei koordinátor tapasztalatainak összegzését hallhatják.

 

 Aáry_Tamás_Lajos

Tavaly októberben mutattuk be hallgatóinknak dr. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosának munkáját. Ezt a beszélgetést hallgathatják meg újra, amelyből kiderül, milyen esetben, és milyen kérdésekkel fordulhatnak az oktatási jogok biztosához.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink