adás

 

merites-150x150Merítés – A mozdulat művészete

Dévény Anna speciális testképző gimnasztikája

2016.01.26. kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

Dévény AnnaDévény Anna nevéhez nem csupán a speciális manuális technika - Gimnasztika Módszer fűződik, amelynek köszönhetően számos gyermek kaphatja vissza az egészséges élet lehetőségét. Emellett az általa kidolgozott speciális testképző gimnasztikával a testből kihozható maximum technikájával a legmagasabb szintű mozgásművészetet érik el, amellyel 3 szinten képesek hatni. Sérülés, vagy betegség utáni rehabilitációt követően érhető el kiváló eredmény.  Hasznos a prevencióban, az egészséges testtudatosság kialakításában is. És figyelemre méltó hatás tapasztalható a művészeknél, a kiemelkedő művészi teljesítményben. Ezt a témát járjuk körbe Dévény Annával, a speciális testképző gimnasztika megalkotójával.

IMG_2177Molnár Zsuzsa balettművész az Operaházban találkozott Dévény Annával, és a speciális testképző gimnasztikával. Egy sérülésnek köszönhetően balettművészi pályafutását fel kellett adnia, de kapcsolata nem szakadt meg a mozgásművészettel. Évek óta dolgozik a módszerrel, fejleszt magánembereket és művészeket a speciális testképző gimnasztikával. Arról beszélgetünk, hogy magánszemélyeknek miért hasznos a rendszeres mozgásfejlesztés alkalmazása?

volf_katalin fotoDévény Annának köszönhetően több műtét után is tovább folytathatta pályafutását Volf Katalin Kossuth-díjas balettművész, aki ma már az Állami Balettintézetben nála tanuló növendékeknek tanítja meg ezt a nem mindennapi mozgásfejlesztést. A művésznővel a személyes tapasztalatairól beszélgetünk.

http://www.deveny.hu/a-deveny-anna-alapitvany

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink