adás

 

Merítés – Álmodd az álmod

2014.05.14.-én, szerdán este 19 órakor a Civil Rádióban (FM98)

Az adást elindító dal felhívta rá a figyelmet, hogy az álmainkat sosem szabad feladni. A dal szerzője, és előadója, dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapítója, elnöke, és felesége Fehér Iréne.

dr. Tanka László nem csak megálmodta, hanem több mint egy évtizeddel ezelőtt életre is hívta az álmát, ami messze túlszárnyalta az eredeti elképzeléseket. Azt az összefogást, ami – túlzás nélkül állíthatjuk – mára már világméretet öltött. 5 kontinensen, mintegy 80 országban, mára már 134 társklub alakult, a Panoráma Világklub keretében. A civil szerveződés olyan méretű összefogást generált az elmúlt évek során, ami önmagában is példaértékű.

Közel 70 országából érkeznek a világban szétszóródott magyarok minden év tavaszán haza, Magyarországra. Idén immáron IV. alkalommal kerül megrendezésre az a 8 napon át tartó rendezvény sorozat, amelynek minden részletére kiterjedő programját, a www.vilagtalalkozo.hu oldalon tekinthetik meg az érdeklődők. Tavaly, több mint 30000 látogatója volt a rendezvényeknek, amely egyik központi helyszíne ezúttal is a SYMA Rendezvényközpontban felállításra kerülő Világfalu, ahol több napon keresztül, számos érdekes programmal várják az odalátogatókat. A rendezvénysorozat keretében a művészeti, kulturális, és gasztronómiai programok mellett, immáron hagyományosan társadalmi, gazdasági, és tudományos találkozókra is sor kerül.

Dr. Tuzson Tibor, a Magyar Világtalálkozóhoz kapcsolódó Báthory-Brassai Konferencia főszervezője, az idei tudományos találkozó programjába avatja be a hallgatókat.

A konferencia részletes programját, a helyszínt, és az előadásokat tartalmazó információkat a www.bbk.alfanet.eu oldalon találják meg az érdeklődők.

A Magyar Világtalálkozón, az előző évek hagyományit követve kortárs művészek is bemutatkozhatnak. Hegedűs Tünde festő, és szobrászművész, akit a tavalyi világtalálkozó kapcsán már bemutattunk a hallgatóknak, idén talán még nagyobb fába vágta a fejszéjét. A szegedi Feketesas Szalon tulajdonosa létrehozta a Nívó VilágGaléria Gyűjteményt, ami a nagyvilágban élő magyar művészeket kívánja alkotásaikon keresztül egybefogni. A művésznő nem csupán bemutatkozási lehetőséget kíván biztosítani a kortárs művészek számára, hanem tervei szerint a promóciós kiállítások megszervezésével, az érvényesülés kapuját is ki szeretné tárni a művésztársak előtt.

Maradjunk még továbbra is a kortárs művészetnél. Az adás végén egy olyan festőművészt mutatunk be Önöknek, aki több Oscar díjjal is rendelkezik. A Svédországban élő Eugen Jenő Bocsor, és felesége Gizi Csuzy néhány héttel ezelőtt, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége székházában rendeztek kiállítást a nagyközönség számára. A művészek bár hosszú évtizedek óta külföldön élnek, rendszeresen hazalátogatnak, hogy kiállításaikkal megörvendeztessék a festőművészetet kedvelőket.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink