adás

 

MerítésA művészet oltárára - 2014.01.22.

 

Tolnay Klári a magyar színház, és filmművészet kiemelkedő alakja. Hosszú, csodálatos pályája során az irodalom remekműveiben kápráztatta el napról, napra a közönséget. Különleges korban élt. A magyar művésztársadalom jelentős alakjai voltak partnerei, pályatársai. Élete során számtalan pillanatban bizonyította be, hogy nem csak művésznek nagyszerű, hanem kivételes ember is. Kis híján Isten szolgáló leánya lett, hiszen apácának készült. Végül is Thália papnőjeként hódította meg az embereket.

Az Emlékév Alapítvány jóvoltából, egy egész évet átölelő, nagyszabású programsorozattal emlékeznek meg a művésznőről, a Tolnay Klári Centenáriumi Emlékév eseményei keretében. A helyszínekről, programokról, az emlékév részleteiről beszélgetünk dr. Góg Laura főszervezővel.

Az adás második felében Bagdi Bellával beszélgetünk. Az erdélyi származású, sok gyermekes családból származó művésznő évek óta hódítja meg az emberek szívét teltházas koncertjein. Palya Bea éppen úgy hatással volt az életére, mint Laár András, akivel évekig együtt zenélt. Igazi mély megérintődését, Szepes Mária néninek köszönheti, aki azt az útravalót adta Bellának, hogy a Mária nénitől kapott áldást adja tovább. Bagdi Bella rendületlen hittel teszi a dolgát azóta is, a Jobb Veled a Világ Alapítvány keretében.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink