adás

 

Merítés – Élet belépő

2014.11.26. szerdán este 19 órakor a Civil Rádióban (FM98)

     

A szokások, sőt még az orvosi protokoll is nagyot változott az elmúlt néhány évtizedben a születéssel kapcsolatban. Egyre több család kéri a természetes, háborítatlan születés lehetőségét. Sőt, számos esetben az apa, személyes jelenlétével támogatja a kismamát a vajúdás, és a születés folyamatában. Néhány éve ez még teljesen elképzelhetetlen volt. Ahogyan az is, hogy egy „civil”, azaz nem szakszemélyzet bent lehessen a szülőszobában. Az előző műsorunkban Molnár V. Józseftől azt tudhatták meg a hallgatók, hogy a régebbi időkben, milyen szokások, milyen rituálék tartoztak a várandóssághoz, és a születéshez?

hesna

A mai adás első felében egy ismert közszereplővel, Al Ghaoui Hesnával beszélgetünk kislánya, Neda megszületése kapcsán a várandósságról, és a születés mai körülményeiről. A népszerű Prima Primissima díjas média szakember, beavat gyermeke születésének körülményeibe, a váratlan fordulatok hozta izgalmakba, valamint azt is elárulja, hogy hogyan készültek fel férjével együtt a szülésre?

 

Az adás második részében pedig Betlej-Szurdusz Erika dúla avatja be a hallgatókat abba, hogy miben tud segíteni egy dúla a felkészülés, a vajúdás, és a születés folyamán? Mi mindenre érdemes figyelni az orvos, és az intézmény megválasztásánál? Milyen lehetőségekkel élhet a gyermeket váró anya, és az apa az intézmény falain belül? Néhány szót arról is ejtünk, hogy az otthonszülés miért lehet biztonságos?

 

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink