adás

 

 

 

Merítés 2013.04.28.-án,  vasárnap 13 órakor a Civil Rádióban (FM98) – Adni, és kapni az egyén, a közösség, és a társadalmak szintjén

 

Az elmúlt időben többször beszélgettünk Takáts Péter szervezetfejlesztő tanácsadóval, aki közösségfejlesztőként, kulturális kreatívként, szociális vállalkozóként, egyféleképpen már megtestesíti az új típusú gondolkodót. A gondolkodásában, felfogásában, cselekvési megoldásaiban átalakulásra képes embert. Mindez így elsőre talán fellengzősnek, vagy határozottan túlzásnak látszik, pedig nem az. Péter azért is lehet méltán példakép, mert két nagy gyermek édesapjaként, nem csak másoknak beszél arról, hogy hogyan kellene nekik csinálni? Saját életében, saját családjában messzemenően így is él.

Számos a közösségért, a fejlődésért végzett tevékenysége mellett, Péternek többek között a Magyarországi Camphill Egyesület elnökeként, nem csupán az egészséges emberekre terjedt ki a figyelme, hanem az autistákért is nagyon sokat tett.

Meggyőződésem, hogy Magyarország, és szélesebb körben a világ is jó felé indul, ha az ilyen típusú, elhivatottságú, szakmai felkészültségű emberek hozzák meg a döntéseket, a köz javát nem csupán figyelembe véve, hanem szolgálva is azt. Vannak belőlük már jó néhányan gazdasági szakemberek, vállalkozók, üzletemberek is, mint azt példaként a Petró Tiborral készült műsorunkban is hallhatták. (Merítés  2013.04.14.  A Föld szerelmesei)

Takáts Péterrel a mostani adásban arról beszélgetünk, hogy miképpen alakulhatott ki ez a struktúra, mi van a válság hátterében, és hogyan változhat meg a folyamat?

Az adás második részében Dr. Molnár Klárával, a Magyar Adományozói Fórum igazgatójával készült interjúban arról hallanak, hogy milyenek a civil szervezetek támogatási esélyei a mindennapi gyakorlatban?

Klárával alaposan körbejárjuk ezt a témát a támogatói oldalról, és a szervezetek lehetséges nézőpontjából egyaránt. A Magyar Adományozói Fórum létrehozója nem csak azért tudója a civil szervezetek működésének, mert  8 éve vezeti ezt a szervezetet. Hanem azért is, mert ő maga is a semmiből építette fel azt a működő struktúrát, ami mára már meghatározó része a vállalatok, és a civil szervezetek együttműködését segítő munkának.

Tartsanak velünk vasárnap 13 órakor a Civil Rádió (FM98) Merítés műsorában.

 

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

 

 

 

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink