Kedves Látogató!

A merites.hu egy archív oldal. A Civil Rádióban 2011 december és 2018 május közötti közel 7 esztendő során többszáz műsort készítettem el. Ez idő alatt számos különleges embert, érdekes témát mutattam be a hallgatóknak.

A műsor saját honlapja már abban az időszakban is függetlenül működött a Civil Rádiótól, amikor a műsorok adásba kerültek. Erre a honlapra így minden adás felkerült, hogy bármikor újra hallgathatóvá váljon. Az érték megmaradjon és elérhető legyen bárki számára. Ezáltal olyan állandóan elérhető archívum jött létre, amelyet annak ellenére fenntartottam, hogy a műsornak jelenleg nem készülnek új adásai.

 

A változások korát éljük

A Civil Rádió ma már nem sugároz az FM98 frekvencián, mert sajnálatos módon a Rádió számára nem újították meg a frekvencia használatának jogát. 1995. szeptember 1. és 2019. december 21. között, 24 esztendeig működhetett frekvencián sugárzó rádióként. Ezért aki a Civil Rádió műsorára kíváncsi, jelenleg az interneten találja meg. civilradio.net

A változás azt is jelenti, hogy bár minden itt hallható adásban és szövegben a Civil Rádió FM98 került megjelölésre mint sugárzási hely, ez ma már nincs így.

Azonban mivel ez egy archív oldal, ezért minden ide 2011-2018 között felkerült információt eredeti formájában, érintetlenül hagytunk.

 

Köszönet nyilvánítás

A Merítés című műsort és a merites.hu honlapot is Szabó Zoltán és Romsics Balázs indította el. Zoltán 2011 decemberében egy téma kapcsán vont be az adás készítésébe. Az élet úgy hozta, hogy Őt elszólították a feladatai, és a műsort én vittem tovább. Faigl Zoltán több adáshoz járult hozzá remek riportokkal. 2013-ig Balázs részt vett a műsorkészítésben, de az ő élete is másfelé kanyarodott. Ettől az időtől a Merítést én készítettem, egyszemélyes "stábként".

Nagyszerű időszak volt, amiért hálás vagyok a sorsnak. De nem lenne teljes a történet, ha nem mondanék köszönetet Szabó Zoltánnak, Romsics Balázsnak és Pogány Györgynek, a Civil Rádió akkori főszerkesztőjének, hogy bizalmat szavaztak nekem és éveken át műsorkészítő lehettem ebben a különleges Rádióban.

A Merítés című műsornak két sajtódíjat is köszönhetek.

 

Köszönettel tartozom Csicskó Pálnak, aki 2012 óta önkéntesként segít abban, hogy a honlapra minden felkerüljön. Évek óta rendületlen kitartással Ő kezeli a merites.hu oldalát.

Köszönettel tartozom Téglás Gergelynek és csapatának, a Tegtrixnek. Nélkülük ez az oldal nem lenne elérhető. A csapat kitartó munkájának köszönhető, hogy az eredeti tárhelyszolgáltató által értesítés nélkül lekapcsolt oldalt, egy új tárhelyre átvive, minden tekintetben helyre tudták állítani.

Végül köszönet illet mindenkit, aki tudását, információit és eseményeit megosztotta a Merítés műsorában a hallgatókkal.

Az adások éves rendben követhetők az archívum menüpontban. Néhány adást a főoldalon kiemeltem. Ezek nagyon közel állnak a szívemhez.

 

Csaba Beatrix

Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink