adás

 

Merítés – Egészségünk védelmében

VI. Életmód Nap a Sajtóházban

2016.07.12.-én, kedden 13 órakor a Civil Rádióban (FM98)

   

Komlósi Gábor_2016

Ez év június 9.-én hatodik alkalommal került sor a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Életmód Szakosztálya által szervezett,  immáron hagyományosnak mondható Életmód Napra.

 

szalontai éva

Az esemény szomorú aktualitással kezdődött. Komlósi Gábor a MÚOSZ elnöke emlékezett az Életmód Szakosztály elnökére, az Életmód Nap megteremtőjére, főszervezőjére, Dr. Szalontai Éva Aranytoll életműdíjas újságíróra, aki néhány nappal az esemény előtt, június 2.-án hunyt el.

 

Szunyogh Ildikó

Ezt követően Szunyogh Ildikó az Életmód Szakosztály titkára mondta el Dr. Szalontai Éva üzenetét, melyet az Elnök Asszony betegágyában fogalmazott meg az Életmód Nap résztvevői számára.

A program a megemlékezés percei után egy rendkívül színvonalas interaktív előadás sorozattal folytatódott. A téma ezúttal az időskorúak védelme volt. Természetesen a meghívott szakemberek nem csak az időskorúakat érintő betegségekről adtak tájékoztatást, hanem az orvostudomány számos újdonságáról is beszámoltak.

 

Prof.Dr.Imreh István_2016

Két neves, és elismert külföldi szakember is elfogadta a meghívást a „Párbeszéd az egészségről” programra.

Prof. Dr. Imreh István 1988 óta dolgozik a Stokholm-i Karolinska Intézetben. A tumorbiológia egyetemi docense, genetikus. Egy rendkívül érdekes témát hozott. A megbetegedések hátterében lévő kromoszóma rendellenességek kutatási eredményeiről számolt be a jelen lévő újságíróknak.

 

Dr.Deborah Warner_Életmód Nap 2016

Dr. Deborah Warner epigenetikus, DNS kutató, a houstoni Clinic Solutions, epigenetikai kutatási igazgatója. Egy új vizsgálati eljárást ismertetett a résztvevőkkel. A teszt fájdalommentesen elvégezhető, egyszerű mintavétel alapján képes megmutatni, ha olyan elváltozás indul meg a szervezetben, amely daganatos megbetegedéshez vezethet.

http://www.clinic-solutions-houston.com/

A beszélgetést Perlaki Rita tolmácsolja a hallgatóknak.

Fotó: Napsugár Anna

 

 szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink