adás

Merítés – Egy kis történelem… - 2014.09.03.

szerdán este 19 órakor a Civil Rádióban (FM98)

 

A Reggeli Merítés Egy kis történelem… rovatában, Szucsik Ágnes segítségével hétfőről hétfőre megemlékeztünk a magyar történelem szereplőiről. Nem ragaszkodtunk kizárólag történelmi személyekhez, az irodalom, a zeneművészet, és a tudományos élet magyar kiválóságaiból is válogattunk. Az egyetlen rendezési elvet, a héthez kapcsolódó időpont jelentette. Ágnessel mindketten nagyon élveztük a közös munkát, és arról álmodoztunk, hogy egyszer ezek a beszélgetések cd-n is megjelenjenek majd, hiszen az anyagokat hallgatva a történelem sokkal élvezetesebb, és gyakorta elgondolkodtatóbbnak tűnt, mint azt a tankönyvi emlékekből gondolnánk. Időnként az is kiderült, hogy talán az idő távlatából egy-egy személlyel kapcsolatban át is lehet értékelni, az adott korban nyilvánvalónak tűnő megítéltetést.

A cd kiadás lehetősége még nem nyílt meg, de a mostani adásban egy kis ízelítőt adunk az Egy kis történelem… sorozatból, amelyet szíves figyelmükbe ajánlunk.

Gárdonyi Géza, Eszterházy Pál, Dálnoki Miklós Béla, Benyovszky Móricz, Károly Róbert, és Árpád-házi Szent Kinga életébe pillanthatunk be Szucsik Ágnes segítségével.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink