adás

 

Április 27.-én rendezték meg Budapesten a 2100 Konferenciát, melyre többször felhívtuk hallgatóink figyelmét is.

 

A Konferencia különlegessége a témája mellett, hogy reggel fél 9-től, szó szerint éjfélig, 30 előadó előadását hallhatták a résztvevők.  A részvétel azonban ezúttal nem kívánt személyes jelenlétet, mert az internet lehetőségeinek hála, élő online közvetítés formájában, a világ bármely pontjáról, egyenes adásban követhették a magyarul értők, a konferencia teljes menetét.

Az online közvetítést a Merítés honlapján is láthatták az érdeklődők, mint ahogy az előadásokról készült felvételeket is megtalálják, akikben felkél a kíváncsiság.

A konferencia témája önmagában is különleges. 2100 ugyan még sok évtizedre van tőlünk, de bizonyára a hallgatók is egyet értenek velünk abban, hogy ha az ember nem tűz ki maga elé célokat, nem fogalmaz meg ideákat, akkor gyakorta csupán sodródik az áramlatokkal, és koránt sem biztos, hogy valóban abba a révbe érkezik, ahová eredetileg eljutni szeretne.

Emellett  azt a tényt is egyre több kutató fogalmazza meg, hogy amennyiben nem történik meg az emberiség szintjén egy komoly tudat váltás, ami együtt kell járjon egy újfajta felelősség vállalással is, akkor bizony az emberiség globálisan olyan mértékű bajba sodródik, ami megállíthatatlan, akár visszafordíthatatlan következményekkel járhat az élhető élet szempontjából.

Kicsit olyan ez, mint amikor egy emberről kiderül, hogy a testében olyan folyamatok indultak el, amik ha nem fordíthatóak vissza, akkor akár az élet elvesztését is okozhatják.

A Föld, és az Emberiség kapcsolata, úgy tűnik, már egy ilyen veszélyes zónába érkezett.

Ezért gyakorta ülnek össze tudósok, hogy új megoldásokat találjanak az energiafelhasználás, a gazdaság, a környezetvédelem, társadalmi problémák, vagy akár az orvoslás területén.

Olyan megoldásokat, amelyek gyökeresen különböznek az eddig használtaktól, hiszen jól látszik, hogy azok a módozatok, amelyek ide vezettek, már nem alkalmasak az élet fenntartásának a biztosításához.

Sokan, sokféleképpen nyomták már meg a vészcsengőt. Azonban úgy tűnik, kevés siker koronázza még ezeket a változtatási törekvéseket.

Sokaknak egyszerűen nem érdeke, hogy a dolgok megváltozzanak. Alapvetően erről  beszélt  a konferencián  Dr. Ládi Szabolcs is.

A fiatal orvos, meglepően nagy tapasztalattal, és orvosoktól általánosan még szokatlan nézőponttal fordul a világ, és a gyógyítandó ember felé. Szakmai tapasztalata, kutatási eredményei, mindennapi munkája úgy tűnik, őt igazolja. Elsősorban a táplálkozás, és az életmód megváltoztatásával, elképesztő eredményeket ér el olyan betegeknél is, ahol a hivatalos orvoslás, gyakorta már feladja a küzdelmet.

Az adás első felében Dr. Ládi Szabolcs konferencián elmondott előadását hallják. A második részben pedig azt a beszélgetést, amit a konferencia után készítettem vele a témáról.

 

Legközelebb május 15.-én, szerdán este 19 órakor várom Önöket a Merítéssel. Akkor egy kicsit még visszatérünk a már többször beharangozott 3. Magyar Világtalálkozóra. A sajtótájékoztatón készült beszélgetéseket hallhatják.

Az adásban portrét hallanak Hegedűs Tünde festő, és szobrászművésszel, a szegedi  Feketesas Szalon tulajdonosával.

Megszólal Joó Géza, a Világtalálkozó szóvivője, Hódi Margit, aki Ausztráliából repült haza az esemény kedvéért, és hozta el a kint élő magyarok üzenetét.

Az adásban beszélgetünk Sophiával, Wass Miklós feleségével, aki meginvitált bennünket Verőcére, ahol május 31.-én avatják fel a Wass Albert emlékházat. Sophia azt is örömmel újságolta el a sajtótájékoztatón, hogy férje, Miklós, Wass Albert fia, megkapta a magyar állampolgárságot.

Várom önöket május 15.-én, szerdán este 19 órakor is.

A 2100 Konferencia előadásainak felvételeit megtekinthetik a honlapunkon, a merites.hu oldalon, ahol adásainkat is élőben hallgathatják a világ bármely pontjáról, és természetesen szokásunkhoz híven, minden adásunk újra hallgatható, és le is tölthető innen.

A közösségi oldalakat kedvelők megtalálnak bennünket a facebookon is.

 

szerkesztő műsorvezető: Csaba Beatrix

 

 

Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink