adás

 

 

Természetesen egészségesen

 

 

Merítsünk az egészség témaköréből. Sok fontos téma van az életünkben, de abban egyet érthetünk, hogy az egészségünknél nincs fontosabb. Ezért minden olyan alkalommal visszatérek ehhez a témához, amikor olyan módszerrel, szakemberrel, vagy hellyel találkozom, ami hozzásegíthet a teljes egészség visszanyeréséhez, vagy hozzájárul betegségek megelőzéséhez. Munkám során már nagyon korán találkoztam a szelíd gyógymódok, és a preventív hatású módszerek tudóival. Családállítóként is tapasztalom, hogy nem lehet mindent csupán a hagyományos, vagy már ismert módokon megoldani. Hiszek abban, hogy egy kis odafigyeléssel az embernek nem kell engednie, hogy a benne zajló testi-lelki folyamatok visszafordíthatatlan fázisba érjenek. Akár veszélyeztessék az épséget, egészséget, ezzel minden szempontból tönkre téve az életet, elpazarolva az anyagi, és mentális erőforrásokat. Hiszek az élet erejében, a szelíd gyógymódokban, a megelőzés fontosságában, a tudatosság erejében. Ezért újságírói munkámban is minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ezeket az információkat eljuttassam az emberekhez. Ezért is vagyok tagja a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Életmód szakosztályának is, mely folyamatosan rendez olyan sajtótájékoztatókat, ahol az újságírók megismerkedhetnek módszerekkel, szakemberekkel, az életmóddal kapcsolatos témákban. Egy ilyen program keretében találkoztam Helman Máriával, aki nagyot álmodott. A hosszú évtizedek óta Magyarországon élő lengyel származású Mária sóbarlangot építtetett Budapest szívében. Ebben még nem lenne semmi különös. Ám ezt a sóbarlangot Holt tengeri sóból építtette meg. Nem csak vele készítettem interjút arról, hogy miben különbözik ez a hely, a Magyarországon már régóta ismert sóbarlangoktól? A Merítés jegyében, kicsit mélyebben körbejártam a témát. Az adásban Mária mellett megszólal Kiss Endi a Hooligens együttes dobosa, aki kruppos kislányával jár ide. Beszélgetek Dúcs Attiláné, Böbe óvó nénivel, aki a csoportjába lévő gyerekeket rendszeresen viszi a Holt tengeri sóbarlangba. Ők a délutáni alvást tehetik ezen a különleges helyen.  Kiderül az is, hogy miért érdemes a jóga órát itt tartani. Erről Személyi Kálmán jógaoktató mesél. És végül Szabóné Zemenszki Ildikót is hallani fogják. Ő az a hölgy, aki a Holt tengeri sóbarlangba már a nyitás óta jár. Le se lehetne beszélni róla. 78 évét büszkén vállalja, és saját tapasztalatai vannak az egészségvédő, és jótékony élettani hatásokról.

 

Mennyi mindent tehetünk az egészségünkért? Maradjunk továbbra is az egyszerű, ám nagyon is hatékony módszerek bemutatásánál. Csehné Váradi Mária a Test- és Egészségkultúra Stúdió vezetője, különleges mozgásformákat tanít, melyekkel nem csupán a testi kondíciónkat, fittségünket őrizhetjük meg. Sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért is. Itt sem elégedtem meg a vezető nézőpontjával. Két hölgy is megszólal a riportban. Porovszki Zsuzsa, a stúdió első, és ma is elmaradhatatlan látogatója, és Tardi Mariann elmondják személyes tapasztalataikat, motivációjukat. Érdemes őket meghallgatni.

 

Harmadikként hallanak még egy igazi különlegességről. Dr. Gyetvai Gyula, Magyarország egyetlen mofettájának az igazgató főorvosa. Mi a mofetta, és mire fejt ki jótékony hatást? Nos, ezt a főorvos úrtól tudhatják meg.

 

 

Merítéssel legközelebb január 23.-án, szerdán este 7 órakor várom önöket ismét. Ezt az adásunkat, és minden korábbit újra meghallgathatják, és letölthetik honlapunkon keresztül. Természetesen megtalálnak bennünket a facebookon is. A műsor címét, a merítés szót kell csak beütniük. Éljenek természetesen egészségesen, és vigyázzanak önmagukra, és egymásra.

 

 

Az adás szerkesztő műsorvezetője: Csaba Beatrix, gyártásvezető: Romsics Balázs


Kiemelt adások

A tartalom a képre kattintva hallgatható meg.

 

 

Partnereink