↑ Return to 2017

Oldal nyomtatása

Merítés – Gazdasági értékteremtők – 2017.01.24.

 

Merítés – Gazdasági értékteremtők – 2017.01.24. 

 

 

Az év első adásában már beszéltünk az értékteremtésről. Akkor elsősorban a kultúra berkeiből merítettünk. Mai adásunkban, egy másfajta értékteremtésről lesz szó.
Január 19.-én Debrecen és Brno között testvérvárosi megállapodás született. Petr Vokrál, Brno polgármestere és Papp László, Debrecen polgármestere ünnepi keretek között írta alá a megállapodást. Helyszínként a csehországi városban éppen akkor zajló Reginotour Nemzetközi Turisztikai Vásárt választották, melyen számos magyar kiállító is részt vett. Az ünnepi pillanatokat követően, az együttműködés perspektíváiról kérdeztük Debrecen polgármesterét.

http://www.debrecen.hu/

Brnotól nem messze, egy kis településre kaptunk meghívást. A manufaktúrában működő mini sörfőzdében, a tulajdonos vezetett végig bennünket a Csehországban nagyon népszerű ital elkészítésének fázisain. Az interjúból az is kiderül, mi minden befolyásolja a sör íz világát és minőségét? Ladislav Lukács az üzem tulajdonosa árulja el a titkot. Az interjút Lukács László tolmácsolja a hallgatóknak.

http://www.velickybombardak.cz/index.php

 

Jól működő cégek nem csak Csehországban visznek sikerre terméket. Magyarország egyik kiemelten sikeres cége a FordPetrányi márkakereskedés, amely több elismerést is kapott a minőségi szolgáltatásért. Többek között 2014-ben elnyerték Az év Ford márkakereskedése címet. Petrányi Piroskával, a cég egyik alapítójával nem csak arról beszélgettünk, hogy mi kell a sikerre vivő cégvezetéshez? Arról is sokat elárul, hogy az empátia, a figyelmesség és a szakértelem ötvözete, milyen előnyökkel jár a munkavállalók ösztönzésében? Arra is fény derül, hogy mik a családi vállalkozásokban rejlő buktatók és hogyan fér bele a női, anyai szerep felvállalása az elfoglalt cégvezető mindennapjaiba.

http://www.fordpetranyi.hu/

Vannak emberek, akik küldetésüknek tekintik, hogy másokon segítenek. Ilyen elhivatott segítségnyújtó Lőrincz Kálmán, a Házat–Hazát Alapítvány elnöke. Feleségével, dr. Máthé Gizellával, hosszú évtizedek óta gyermekváró otthonokat építenek fiataloknak. A Fodor család, a Vojnovich-Huszár Villa tulajdonosai és a Spanyolországban élő Farkas Endre, nemzetközi kapcsolatok szakértője is az ügy mellé állt. Fodor Péterrel, Fodor Tamással és Farkas Endrével, a jótékonyság fontosságáról beszélgettünk.

http://www.hazathazat.hu/hu/sikerek

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi nyílra kattintással meghallgatható.

2017.01.24>>>