↑ Return to 2015

Oldal nyomtatása

Merítés – Keretben a világ Tanulható alkotóság… 2015.12.15.

merites-150x150Merítés – Keretben a világ

Tanulható alkotóság… 2015.12.15. 

 

 

Komlósi GáborEz év derekán Komlósi Gábort a tisztújító közgyűlés jelentős többséggel választotta meg a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnökévé. Az elnök úrral elsősorban arról beszélgettünk, hogy milyen változásokat tervez a működtetéssel kapcsolatban? Arra is kíváncsi voltam, mi motiválta abban, hogy ezt a koránt sem könnyű feladatot elvállalja?

www.muosz.hu

 

Kekesi SzabolcsSztGyorgy_logoA média ingoványos terepnek számít manapság. A sajtó munkatársainak számos nehézséggel kell megküzdeniük, amelyek gyakorta túlmutatnak a pusztán egzisztenciális kérdéseken. Mégis évről évre nagyon sokan jelentkeznek olyan képzésekre, amelyek keretében az alkotói szakmák fortélyait sajátíthatják el. Nem csak állami művészeti alap és középiskolák képeznek médiában jártas szakembereket. Jó néhány alapítványi és magániskola is lehetőséget kínál a tanulni vágyók számára. Bár az 1988-ban alapított Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola OKJ vagy felnőttoktatási rendszerében, nappali és esti tagozaton, több mint 1000 hallgató szerzett már média, kommunikáció, informatika tárgyú szakképesítést, a folyamatos oktatási törvényi változások számos nehézséget jelentenek az alapítványi iskola számára. Ezzel természetesen megnehezítve a képzési rendszerbe beilleszkedni vágyó tanulók életét is. Ezekről a kihívásokról beszélgetünk Kékesi Szabolcs igazgatóval.

http://szgyf.hu/iskolank

 

Szerencses D MA középfokú képzést követően számos szakirányban lehetőség nyílik felsőfokú képzettség megszerzésére is. Szerencsés D. Márton a Budapesti Metropolitan Főiskola (az”egykori”BKF) mozgóképes szakának végzős hallgatója. A magyar filmművészet olyan kiemelkedő mestereitől tanul, mint Gárdos Péter, Kardos Sándor, Bereményi Géza. A fiatal alkotóval azt boncolgattuk, hogy milyen formában határozza meg az életét a tény, hogy filmalkotónak tanul? Hogyan definiálható a XXI. század Magyarországán a filmművészetbe belépő fiatal rendező világképe?

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

 

Az adás hosszabb változata csak itt honlapunkon hallgatható meg az alábbi ikonra kattintással.

2015.12.15>>>