↑ Return to 2015

Oldal nyomtatása

Merítés – Mindennapi esélyeink – 2015.08.11

merites-150x150Merítés – Mindennapi esélyeink – 2015.08.11.

 

A civil szervezetek fontosságát manapság nem lehet eléggé kihangsúlyozni. Alapítványok, egyesületek sora tölt be olyan szerepeket, amelyek természetes állapot szerint az alapellátási feladatok közé sorolhatóak. Ám ha nem lennének ezek a szervezetek, bizony számos területen az ismertnél is rosszabb lenne a helyzet. Működtetésük gyakorta függ attól, hogy miképpen jutnak finanszírozáshoz. Nyernek-e pályázati pénzt? Találnak-e önkénteseket, akik személyes munkájukkal végzik el a finanszírozás hiányában megoldatlan feladatokat?

KnyihárAz elmúlt hetekben több adásban is foglalkoztunk az önkéntesség társadalomformáló erejével, a társadalmi tőkére gyakorolt hatásaival. Ezt a beszélgetés-sort folytatjuk a Baranya Megyei Önkéntes Centrum szakmai vezetőjével, Knyihár Évával, aki stílszerűen maga is önkéntesként végzi ezt a néha kihívásoktól sem mentes feladatot.

http://www.bmoc.hu/mi-a-baranya-megyei-onkentes-centrum

Az adás második felében egy olyan egyesületet mutatunk be, amely kiváló példája annak, hogy ha az intézményi rendszer, egy egyesület, és a támogatást vállaló civil szféra egy jó célért képes összefogni, akkor kellő szakértelemmel bármely településen komoly eredményeket lehet elérni.

koncz2A Pécs 2000 Tenisz Klub hosszú évek óta kiváló eredményeket ér el a versenyeken, és több jeles utánpótlást nevelt már ki ennek a sokak által messziről csodált sportnak. Koncz Zsolt a klub vezetője azonban ennél többre is törekszik. Számos iskolást fogadnak a mindennapi testnevelés keretében. Ezáltal is megszerettetve a testmozgást a kicsikkel, egyben lehetséges perspektívát is adva a fiataloknak a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A program során feltűnő jövőbeli tenisz csillagokat pedig a verseny pályafutás megkezdésében is támogatják. A módszer amellyel egyszerre egész osztályokkal foglalkoznak a mindennapos testnevelés keretében, az adaptálhatóságnak köszönhetően olyan lehetőséget nyithat meg bármely település iskolásai számára, amellyel egész generációkat lehet a jövőben a mozgás öröme mellett, a tudatos sportolásra rászoktatni. Mindennek hosszú távú pozitív hatásait már néhány év távlatából érzékelni lehet az elért eredmények tükrében.

http://www.koncztennis.hu/

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2015.08.11>>> 

 koncz1 koncz3