↑ Return to 2014

Oldal nyomtatása

Merítés – Élet belépő – 2014.11.26.

merites-150x150

 

Merítés – Élet belépő – 2014.11.26. 

 

 

 

 

A szokások, sőt még az orvosi protokoll is nagyot változott az elmúlt néhány évtizedben a születéssel kapcsolatban. Egyre több család kéri a természetes, háborítatlan születés lehetőségét. Sőt, számos esetben az apa, személyes jelenlétével támogatja a kismamát a vajúdás, és a születés folyamatában. Néhány éve ez még teljesen elképzelhetetlen volt. Ahogyan az is, hogy egy „civil”, azaz nem szakszemélyzet bent lehessen a szülőszobában. Az előző műsorunkban Molnár V. Józseftől azt tudhatták meg a hallgatók, hogy a régebbi időkben, milyen szokások, milyen rituálék tartoztak a várandóssághoz, és a születéshez?

A mai adás első felében egy ismert közszereplővel, Al Ghaoui Hesnával beszélgetünk kislánya, Neda megszületése kapcsán a várandósságról, és a születés mai körülményeiről. A népszerű Prima Primissima díjas média szakember, beavat gyermeke születésének körülményeibe, a váratlan fordulatok hozta izgalmakba, valamint azt is elárulja, hogy hogyan készültek fel férjével együtt a szülésre?

Az adás második részében pedig Betlej-Szurdusz Erika dúla avatja be a hallgatókat abba, hogy miben tud segíteni egy dúla a felkészülés, a vajúdás, és a születés folyamán? Mi mindenre érdemes figyelni az orvos, és az intézmény megválasztásánál? Milyen lehetőségekkel élhet a gyermeket váró anya, és az apa az intézmény falain belül? Néhány szót arról is ejtünk, hogy az otthonszülés miért lehet biztonságos?

 

Felhívjuk hallgatóink figyelmét, hogy a Merítés várhatóan januártól új idősávba kerül. Ennek részleteiről a honlapunkon, és a facebook oldalunkon tájékoztatjuk majd Önöket.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra klikkelve maghallgatható.

2014.11.26>>>