↑ Return to 2014

Oldal nyomtatása

Merítés – A XXI. század új gondolkodási mintáiról – 2014.04.16.

merites-150x150Merítés – A XXI. század új gondolkodási mintáiról – 2014.04.16.

 

A műsorban azokról a lehetőségekről beszélünk, amelyek segítenek új gondolkodási minták elsajátításában.

Először Takáts Péter szervezetfejlesztési, és közösségfejlesztési tanácsadóval beszélgetünk arról, miért vannak a fiatalok nehéz helyzetben? Miért tűnik nagy kihívásnak a XXI. század adottságai közepette megtalálni a számukra járható utat?

A Budapesti Montessori Általános Iskola és Gimnáziumba való beiratkozás egy választható megoldás. Az intézmény 10 éve szolgálja a gyerekeket. Juhász Edit igazgató, Bogdán Miklós angoltanár, és Faragóné Móra Szilvia szülőavatja be a hallgatókat abba a titokba, miért élvezik a gyerekek a Montessori tanulási módszert?

Az adás végén beszélgetünk egy Magyarországon még egyáltalán nem elterjedt gondolkodási formáról. Nemrégiben került megalapításra a Life és Business Design Intézet, melynek célkitűzése a design gondolkodás megtanítása a legkülönbözőbb korosztályok számára. Dr. Kollár Józseffel, és Déri Krisztivel, az Intézet megálmodóival beszélgetünk arról, miért is lehet szüksége bárkinek arra, hogy elsajátítsa a design gondolkodás művészetét? Mi a kapcsolódási pont az életről való gondolkodás, és a design között?

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2014.04.16>>>