↑ Return to 2013

Oldal nyomtatása

Merítés – 2013. június 12. – Sorsok, történetek –

merites-150x150

Merítés – Sorsok történetek

Hogyan lesz egy ismert magyar bokszolóból, elismert doorman, New York egyik legmenőbb Klubjában? A különös történetből most könyv születik. A kalandos élet főszereplőjével, Jakab Vilmossal beszélgetünk.

 A történelem eseményei nem ritkán sodorják messzire az embereket otthonuktól. Hallgatóink bizonyára számos történetet ismernek arról, hogy 1956 eseményei kapcsán miképpen változtak meg véglegesen emberi sorsok? A következő percekben, egy ilyen különös történetet hallunk. Bár a hazájától nagyon messzire került Üsztöke István, a fiatal nyomdász, és így teljesen más életet élt, mint amit eredetileg tervezett, de az új helyzetben is megállta a helyét. Sőt most, 83 évesen is aktív, és tevékeny részt vállal az életből, a New York-i magyar televízió tulajdonosaként.

És még mindig maradjunk a hazájuktól messze élő magyaroknál. Ausztráliában több mint 30000 magyar él.  A Sydneyben működő magyar rádió vezetőjével, Ilosvay Gusztávval beszélgetünk arról, miért dolgoznak több mint 20 éve önkéntesként, néha akár a saját zsebükből finanszírozva a magyar adásokat?

Beszéljünk a magyarországi helyzetről. A Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének egyik ügyvivőjével, Pogány Györggyel beszélgetünk a magyar közösségi rádiózásról.

Ilosvay Egyed Katalinnal, az NSW Magyar Szövetség elnök asszonyával beszélgetünk, a hétvégén Sydneyben megrendezésre került VII. Identitás Konferenciáról. A konferencia fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes volt.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.06.12>>>