↑ Return to 2013

Oldal nyomtatása

Merítés 2013.10.16. – „Színház az egész világ”

Merítés 2013.10.16. – „Színház az egész világ” – beszélgetés Vári Évával

 

merites-150x150

50 évvel ezelőtt lépett a Pécsi Nemzeti Színház színpadára. Elképesztően gazdag művészi pálya áll mögötte. Nincs olyan műfaj, amelyben ne mutatta volna még meg, elképesztő tehetségét. Nem csak a közönség rajong érte. Életútját számos elismerés, és díj szegélyezi. Jászai Mari díjas, Érdemes művész, Kiváló mVári Éva 3űvész, Örökös tag a Halhatatlanok Társulatában. 2009-ben művészi teljesítménye elismeréseként Kossuth díjat kapott. 

Számára azonban a mai napig a közönség tapsa a legnagyobb elismerés. Elképesztően szerény ember, pedig számos előadása után felállva tapsol neki a publikum. 30 éve játssza Edit Piaf szerepét. Varázslatosan. Kulka Jánossal évek óta siker darab a Hat hét, hat tánc. Régi, és új szerepek sora. Nagyszerű partnerek, kiváló rendezők. Színház, film, tv sorozat. Egy nagyszerű pálya, egy kiváló művész, és egy különleges ember portréja. A Vári Évával készült beszélgetést hallják színházról, művészetről, szerepekről. Magáról, az életről egy művész szemével.

A Merítés adásába nem fért bele a teljes beszélgetés. A vágatlan anyag is felkerül az adás után, a  merites.hu  oldalunkra.

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi linkre kattintva meghallgatható.

2013.10.16>>>

A teljes beszélgetés az alábbi linkre kattintva hallgatható meg.

Színház az egész világ>>>