↑ Return to 2013

Oldal nyomtatása

Merítés 2013.05.01. – Határtalan összefogás dalban, alkotásban, közös cselekvésekben

Merítés 2013.05.01. – Határtalan összefogás dalban, alkotásban, közös cselekvésekben

 

merites-150x150

Méry Péterrel,  a Határtalan dal szerzőjével beszélgetünk a dal megszületésének körülményeiről, a nemzetközi visszhangról, a dal kapcsán megszületett koncert sorozatról, valamint a  magyar összefogás jelentőségéről.

A beszélgetést követően elhangzik a Határtalan dal. Az adásban a Határtalan dal mellett Méry Péter két további szerzeményét is megismerhetik a hallgatók. A műsorban elhangzik még az Itt lenni, és a Sóvárgás című szám is, a Határtalan dal cd-ről.

Péterrel szót ejtettünk a magyar zenei élet jelenlegi helyzetéről is. A téma kapcsán hallanak riportot Nógrádi Tóth Istvánnal, aki a Szabadfoglalkozású Zenei Előadóművészek Szakszervezetének titkáraként is igyekszik minél többet tenni a művészekért.

A 3. Magyar Világtalálkozón készül egy monumentális képzőművészeti alkotás, amihez a szervezők még várják művészek jelentkezését. A tervről Hegedűs Tünde festő, és szobrászművész, a szegedi Feketesas Szalon tulajdonosa mesél.

zelei-jozsef

Az adásban megismerkedhetnek Zelei József békekerékpárossal, aki nemrégiben tért haza Ausztráliai, és Új-Zéland-i útjáról,  melynek során mintegy 4000 kilométert tett meg kerékpárral. József egy évtizede szentel jelentős időt hasonló béke utaknak. Eddigi élményeiről, a béke utak jelentőségéről beszélgetünk.

 

szerkesztő: Csaba Beatrix

 

Azadás, az alábbi lejátszóra kattintva meghallgatható.

2013.05.01>>>