↑ Return to 2013

Oldal nyomtatása

2013. február 03. Merítés – az életből

merites-150x150Merítés – az életből

Az adásban többféle témából is merítünk. A KPMG Tanácsadó Kft. által meghirdetett Felelős Társadalomért Program nyertesei 2013. január 28.-án ünnepélyes keretek között vehették át az adományokról szóló dokumentumokat. A 4 nyertes non-profit szervezet mindegyike kiemelt jelentőségű feladatokat végez. Összefoglalónkban nem csupán Szabó Istvánt, a KPMG vállalati felelősségvállalás menedzserét hallják. Bemutatjuk a nyertes szervezeteket is. A Studium Generalet Sarkadi Nagy András, a Pénziránytű Alapítványt dr. Várhegyi Éva, a Csodalámpa Alapítványt Petri Sándor, és a Magyar Vöröskereszt országos hálózatának működését Kardos István mutatja be.
Adásunk további részében két különleges könyvről számolunk be. Az első könyv egy megrendítő mű. Nagylaki Kata édesanya vallomása gyermeke betegségéről, elvesztéséről, a feldolgozhatatlan feldolgozásáról, a talpra állás viszontagságairól. Aki elolvassa a művet, olyan erőforrásokat ismerhet fel, ami például szolgálhat, és erőt adhat hasonló sorsú emberek számára. Ugyanakkor a megrendítő élethelyzetet át nem élt emberek is meríthetnek a szerző önvallomásából, mellyel kisfiának is emléket állít.
És egy teljesen más téma. Bokor Balázs 2012-ben tért haza Los Angelesből, ahol évekig Magyarország főkonzuljaként tevékenykedett. Ottani élményeit foglalta kötetbe, Az én Hollywoodom címmel. A könyv Hollywood és Los Angeles magyar vonatkozásairól szól. Világhírűvé vált magyar művészek, jeles magyarok, magyar származású hírességek. A mű születéséről, a külügyi szolgálatról, a Külügyminisztérium kötelékében eltöltött évtizedek élményeiről beszélgetünk.

A szerzővel élőben találkozhatnak a könyv bemutatóján 2013.02.07.-én, 17 órakor a Kossuth Klubban – 1088 Budapest, Múzeum u.7.
A kötet megrendelhető a Panoráma Világklub honlapján – www.vilagklub.hu

szerkesztő: Csaba Beatrix, gyártásvezető: Romsics Balázs

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.02.03>>>